Diplomati Pangallos trondit Greqinë: Jam arvanitas. Periferia e Athinës zotërohej der

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Diplomati Pangallos trondit Greqinë: Jam arvanitas. Periferia e Athinës zotërohej deri vonë, e edhe sot nga arvanitasit

61570dd8d23663ccb248071d8686758f_XL.jpg


Ja çfarë ka thënë Theodhor Pangallos, deputet dhe ish-ministër i jashtëm i Greqisë:
“Nuk jam historian që të sjell një mendim të bazuar historik, por jam Arvanitas dhe di historinë e familjes time ashtu siç e dinë edhe shumë arvanitas të Athinës. Le të mos harrojnë lexuesit se në kundërshtim me Athinën, periferia e Athinës zotërohej deri vonë dhe në shumë raste vazhdon të zotërohet nga fshatra që rrënjët e tyre shkojnë shumë mbrapa dhe thellë atje ku vetë familjet njihen mirë mes tyre.
Nga ana e babait tim Janaq Meleti (Haximeletis) kishte nderin të gjendej në krah të Karaiskaqit si nënkomandant i tij. Për çdo njeri që merr mundin të pyesë do të mësojë shumë histori nga të gjitha fshatrat arvanitase për kapedanët vendorë dhe trimat që luftuan për lirinë e atdheut të tyre
Z Vlahojani në një antologji të vetëm historike ka shkëputur një tregim të shkurtër ku në një mbledhje të Parlamentit në momentin kur gjakrat ishin nxehur, një luftëtar i vjetër i 1821 iu drejtua protagonistëve në gjuhën arvanitase që të pushojë grindja. Dhe ajo pushoi”.
360grad.
 
Top