Disa thenie mbi "faljen"

braziljania

Anëtar i Nderuar
FALJA – Ky virtyt hyjnor dhe njerëzor pa dyshim se është edhe kodi ynë gjenetik si KOMB, e që shprehet edhe përmes kësaj urtësie të lashtë: “Të marrësh hakun është ndonjëherë obligim, por të falësh atë është trimëri edhe më e madhe që të burrëron”
Ky material në vijim, me këto urtësi kaq të bukura, është dërguar nga miku im dhe i juaj Luigj Shkodrani, i cili përkohësisht jeton dhe punon në Danimarkë. Inspirimi i Luigjit në to pa dyshim shpreh stereotipin e gjenezës së lashtë të urtësisë dhe mençurisë shkodrane, që njëkohësisht është tërësi dhe pjesë e pandashme e visarit tonë të pasur gjithëkombëtar.
Luigj Shkodrani është publicist dhe modaretor i ueb faqes shqiptare Shqip.dk në internet

DISA THENIE MBI "FALJEN"


- Falja është gjesti me hyjnor, qe jeton ne shpirtin e njeriut.

- Ai qe fal është njeri me zemër te madhe.

- Te falesh, do te thotë te shpëtosh jete.

- Falja është virtyt i njeriut te mire.

- Shume njerëz te pasur nuk kane ditur te falin dhe këta njerëz kane pare me sytë e tyre dështimin dhe falimentimin e tyre total.

- Fale nëse shpirti yt donë te jete i qete.

- Fale o njeri, nëse ti nuk donë te marrësh përbuzjen dhe dënimin e Zotit e te gjithësisë.

- Fale nëse udhët tuaja donë, qe te hapen ne jete,sepse jeta nuk është një dite e dy,ajo është e gjate për ta jetuar si njeri.

- Fale, nëse donë te bëhesh dikush ne jete.

- Fale, nëse done qe te gjesh respekt kudo ne jete.

- Nëse fale te rritet pasuria shpirtërore,je një njeri me shume.

- Ai qe fale ece ballëlarte rrugës dhe nderohet e respektohet nga te gjithë, ndërsa ai qe nuk din te fale, mbetet njeri i vetmuar dhe i dënuar nga te gjithë, sepse shpirti i tij nuk gjen paqe e qetësi.

- Nëse i thua vetes njeri fal, sepse veç njeriu din te fale.

- Ai qe nuk fale nuk mund te jete asgjë tjetër veç një njeri qe gjithë jetën e kalon ne frike e ne stres.

- Jeta e atij qe nuk fale është e shkurte ,sepse vdes shpejte nga frika qe i vjen pas deri ne varr.

- Ai qe fali fitoi,ai qe nuk fali veç humbi me shume nga jeta e tij.

- Kush fali kurrë nuk gaboi, ai gjithmonë gëzoi.

- Te falesh është njësoj sikur te ndërtosh një vepër te shenjte.

- Ai qe fal, Zoti e mbanë me pranë dhe ka mbështetjen e tij përherë.

- Po nuk fale dhe nëse mendon se me pune do te arrish çdo gjë do te gabohesh,se veç një vrime ne ujë ke bere,se një dite kur ti te dukesh se ke arritur gjithësinë, ti do ti humbësh te gjitha dhe do te gëzoje, një qe do jete me afër teje, qe ne shpirtin e tij ka jetuaj falja.

- Vetëm diktatoret nuk dine te falin.

- Falja është një koncept i njerëzve me një mendim te qarte, për jetën e tyre, ato shohin larg te ardhmen.

- Nëse dikush te kërkon ta falesh ,fale se brenda shpirtit tënd do te rritet një besim ,sepse ti je nje njeri human e me zemër te madhe.

- Kush fali ,kurrë nuk u pendua,por zezoi e përparoi.Nga Luigj Shkodrani
nanda web*
 
Top