E dinit që bebet nuk dridhen kur kanë ftohtë? Arsyeja do ju habisë!

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
E dinit që bebet nuk dridhen kur kanë ftohtë? Arsyeja do ju habisë!

maxresdefault.jpg


Ky zbulim mund të jetë ‘kura’ që do luftojë përgjithmonë obesitetin.

Njëri prej tyre quhet “yndyra kafe”, element që djeg kalori dhe çliron nxehtësi. Ata e kanë këtë përbërje në qafë, kraharor, shpatull duke vepruar në këtë mënyrë si një shall mbrojtës.

Në rast se nuk e kishit kuptuar, bebet nuk dridhen kur kanë ftohtë dhe për këtë ka një arsye shkencore.

Nëse fëmijët dhe të rriturit, lëvizin në mënyrë të pakontrolluar si një metodë që trupi përdor për të çliruar nxehtësi, foshnjave nuk u duhet ta bëjnë këtë gjë.

Dridhja shkakton zgjerim të muskujve dhe kontraktim të shpejtë të tyre, gjë që rrit temperaturën trupore.

Por bebet kanë më shumë se një lloj përbërjeje dhjamore, që i ndihmon ata të mos kenë ftohtë.

slide_7.jpg

Njëri prej tyre quhet “yndyra kafe”, element që djeg kalori dhe çliron nxehtësi. Ata e kanë këtë përbërje në qafë, kraharor, shpatull duek vepruar në këtë mënyrë si një shall mbrojtës.

Ndonëse ata e humbasin këtë substancë me kalimin e viteve, gjithsesi mbetet në sasi shumë të vogla kur arrihet një moshë e madhe.

Në mënyrë të çuditshme, është zbuluar që njerëzit e dobët kanë më shumë “yndyrë kafe” se njerëzit me peshë më të madhe, shkruan Anabel. Kjo sepse “yndyra kafe” në vend që të grumbullojë masë dhjamore, e djeg atë.

Zbulimi i kësaj përbërjeje në trupin e foshnjave, ka nxitur kërkuesit që të nisin kërkimet për të zbuluar një mënyrë sesi mund ta përdorin atë për të minimizuar obesitetin.thealbanian

baby-spits-milk.jpg
 

Attachments

  • slide_7.jpg
    slide_7.jpg
    83.7 KB · Shikime: 0
  • baby-spits-milk.jpg
    baby-spits-milk.jpg
    31 KB · Shikime: 0
Top