E paimagjinueshme për ta besuar! Bima që jeton për 42 vjet pa ajër dhe ujë…!

Arfenilla

Themelues i Forumit
Edhe pse duket e pabesueshme, një bimë ia ka dalë mban të jetoj dhe të zhvillohet për 40 vjet pa ujë dhe ajër!

Sot 80-vjeçari David Latimer nga Britania e vendosi bimën në një enë qelqi të madhe në vitin 1960 duke i mbyllur dhe grykën me tapë. Kështu deri më sot bima vijon të jetojë brenda në enën e qelqit pa pësuar asnjë gjë, madje duka ruajtur gjelbërimin pa ndërprerje.


Bima-1.jpg


Siç rezultoi, bimët mund të “riciklojnë” gjithçka kanë nevojë dhe mund të zhvillohen lirshëm me ekosistem që ato vetëkrijojnë, por padyshim e vetmja gjë që ju është e domosdoshme është drita…!/alb

Bima-3.jpg
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: E paimagjinueshme për ta besuar! Bima që jeton për 42 vjet pa ajër dhe ujë…!

Kam pare ekosisteme te tilla me peshq, te vegjel, e poashtu skishin nevoj per gje pervec drites dhe nje temperature te caktuar.
 
Top