Elez Gjoza në krye të peshëngritjes

cent

...Lontano
Elez Gjoza është presidenti i ri i Federatës Shqiptare të Peshngritjes. Krytari i njësisë bashkiake nr. 2 ka arritur të fitojë në Asamblenë Zgjedhore të FSHP-së, përballë kandidatit tjetër Theodhor Masllavica me rezultatin 11 me 5.
“Do të jem i përkushtuar ndaj peshëngritjes. Duhet të kini besim tek mua dhe bashkë me ndihmën tuaj do të përparojmë këtë sport. Në Kampionatin Evropian duhet të marrim medalje sepse peshëngritja është sport elitar”, theksoi Gjoza.

nxs5qw.jpg
Situata pragzgjedhore edhe në këto zgjedhje ishte disi e tensionuar me sportistë që kërkonin të ishin të pranishëm dhe me drejtuesit e kësaj asambleje që nuk e lejuan një gjë të tillë, për të pasur një proces sa më të qetë e normal.

Më pas, situata u normalizua, me disa pretendime të trajnerit të kombëtares Leonard Toska, i cili dukej të ishte i vetmi zë opozitar bashkë me përfaqësuesin e Beratit, Hysen Cenaj.

Më pas, nën vëzhgimin e përfaqësuesëve të KOKSH-it dhe të Ministrisë së Kulturës, u zgjodhën komisionet e verifikimit të mandateve dhe u zhvillua një proces normal votimi si për president ashtu edhe për kryesinë. Në fund, Esat Ademi, ish-president prej 12 vjetësh në këtë federatë dhe anëtar në komisione të Federatës Botërore dhe Europiane, u shpall President Nderi i përjetshëm në mbledhjen e parë të presidentit të ri Gjoza dhe kryesisës së zgjedhur sot./Tch
 
Top