Enigma e Anshtajnit

xhebrail1

INTERIST
Enigma e Anshtajnit


Detyra:

1. Janë pesë shtëpi, secila ka ngjyrë tjetër.

2. Në secilën shtëpi banon një person i një kombësie tjetër.

3. Secili banor preferon një pije të veçantë, duhan të llojit të veçantë dhe mban një kafshë shtëpiake të veçantë

Udhëzimet:

- Britaniku jeton në shtëpinë e kuqe.

- Suedezi ka një qen.

- Danezi me dëshirë e pin çajin.

- Shtëpia e gjelbërt gjendet në anën e majtë të shtëpisë së bardhë.

- Pronari i shtëpisë së gjelbërt pi kafe.

- Pronari, që pi duhan Pall Mal,l ka një zog.

- Njeriu që banon në shtëpinë që gjendet në mes, pi qumësht.

- Pronari i shtëpisë së verdhë, pi duhan Dunhill.

- Norvegjezi banon në shtëpinë e parë.

- Ai që pi duhan Marlboro, banon afër atij, që ka një mace.

- Ai që ka kalin, banon afër atij që pin Dunhill.

- Ai që pi duhanin Winfield, e pi edhe birrën.

- Norvegjezi banon afër shtëpisë së kaltër.

- Gjermani pi duhanin Rothmans.

- Ai që pi Marlboro ka një komshi i cili pi ujë.

Pyetja: I kujt është peshku?

Ajnshtajni thotë se 98% e popullsisë botërore nuk mund ta zgjidhin këtë enigmë
 

xhebrail1

INTERIST

xhebrail1

INTERIST
Titulli: Enigma e Anshtajnit

kryesorja e gjete po ata tjerte qbenin e din ti
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Enigma e Anshtajnit

Anglezi-Jeton ne shtepine e kuqe,Tymos Pall Mal,Mban zogj,dhe Pi Uje.

Suedezi-Jeton ne shtepine e verdhe,Tymos Dunhill,Mban qen,Pi Qumesht.

Danezi-Jeton ne shtepine e kaltert,Tymos Mallboro,Mban mace,Pi Caj.

Norvegjezi-Jeton ne shtepine jeshile,Tymos Blends,Mban kuaj,Pi Birre.

Gjermanin-Jeton ne shtepine e bardhe,Tymos Rothmans,Pi Kafe.Keshtu qe zgjidhja munde te jete Gjermani,ai e mban peshkun.

E gjeta edhe shqip :p
 

xhebrail1

INTERIST
Titulli: Enigma e Anshtajnit

Kopjace e keqe hahhahahhahhahahha bravo
 
Top