Enigma , probleme praktike matematikore , te te shkoje mendja etj , sill dhe gjej.

Bianca SK

Anëtar i Nderuar
Titulli: Enigma , probleme praktike matematikore , te te shkoje mendja etj , sill dh

Po filloj me nje problem relativisht te lehte;


Nje tren niset nga Tirana ne drejtim te Durresit ne oren 09 00 dhe udhton me shpejtesi mesatare 30 km ne ore (kaq eshte maksimumi i shpejtesise se levizjes se trenave ne Shqiperi). Nje tjeter tren niset nga Durresi ne drejtim te Tiranes ne oren 10 00 dhe deri ne Vore ai udhton me shpejtesi mesatare 15 km ne ore , pastaj nga Vora ne Durres udheton me shpejtesi mesatare 30 km ne ore .
Pyetja eshte ; Ne baze te dhenave te mesiperme, cili nga dy trenat eshte me afer Tiranes ne momentin kur ata shenderrohen me njeri-tjetrin?

Varet se ku shkembehen dy trenat me njeri tjetrin. Sdq treni i dyi niset nga DR per ne TR , por ne Vore me duket se ai kthehet serish ne DR ne baze te asaj qe ke shkruar ti.(Mos ka nje keqinformim ketu? )
Gjithesesi , meqe treni i pare udhetone me nje shpejtesi me te madhe se treni i dyte , e niset 1 ore me pare , kjo ben qe kur treni i dyte ti jete afruar Tr treni i pare te jete me larg saj.

E gjeta , apo kam bere nje arsyetim komplet te gabuar ???

---------- Post added at 08:51 ---------- Previous post was at 08:47 ----------

:haha: :haha: :haha: Me duket se qenka zgjidhur me kohe ky problemi. Sapo jam zgjuar nga gjumi , e vetem tani e pashe daten e postimit. :haha: :haha:

Po shkoj te kontrolloj pergjigjen. :haha:

---------- Post added at 08:54 ---------- Previous post was at 08:51 ----------

:haha: :haha: :haha: P.s. Ne fillim doja te jepja pergjigjen e sakte dhe une , por meqe ne gjeografi nuk kam qene shume mire nuk isha e sigurte. :haha: :haha:
 

GretaGani

Antarë i ri
Pe: Titulli: Enigma , probleme praktike matematikore , te te shkoje mendja etj , sil

xhini kishte akull dhe helmi ndodhej ne akull..!! Hee,.E gjeta??? :p
 

alberto

Waiting for...
Titulli: Enigma , probleme praktike matematikore , te te shkoje mendja etj , sill dh

Cila eshte ajo fjale e gjuhes shqipe qe shkruhet ndryshe dhe lexohet ndryshe :D?
Fjala e gjuhes shqipe qe shkruhet ndryshe dhe lexohet ndryshe eshte "NDRYSHE"
 
Top