Epoka e Dashurisë / Mendime mbi zbulimin e vetvetes dhe vetëvlerësimin, bagazhet e nevojshme të jetës

NeVertiti

~Kohe & Stine~

Epoka e Dashurisë / Mendime mbi zbulimin e vetvetes dhe vetëvlerësimin, bagazhet e nevojshme të jetës​

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

Ndoshta tani nuk është koha për dashuri për ju. Ndoshta tani udhëtimi juaj personal është të jeni vetëm. Ndoshta tani është një fazë tjetër e jetës. Ndoshta është faza e jetës suaj që zgjoheni vetëm dhe shtriheni në shtratin bosh. Por në vend që të qani, jepini vetes leje për të zënë vend, për të zënë vend jo vetëm në shtrat, por edhe në jetë. Jepini vetes hapësirë për të ëndërruar, për të hapur krahët e saj, për të treguar ngjyrat e saj të vërteta. Jepini vetes hapësirë për t’u shprehur.
Ndoshta tani nuk është koha për dashuri për ju. Ndoshta tani udhëtimi juaj personal është shpresa. Shpresa për një të bukur të sotme dhe një të nesërme edhe më të mirë. Është mundësia juaj të realizoni bukuritë dhe dhuratat e jetës që ju jep bujarisht – për sa kohë që keni një zotim dhe duart tuaja të hapura për t’i parë dhe mbajtur ato. Është koha për ta vendosur veten brenda bukurive të botës, të zbuloni njerëz të rinj, aktivitete të reja dhe vende të reja. Mbase tani është koha për të kërkuar gëzimin e jetës, përmes buzëqeshjes por edhe lotëve. Të lidheni me burimin e gëzimit brenda jush dhe lëreni të shkëlqejë në mendimet, ndjenjat dhe veprimet tuaja. Dhe kështu të lejosh që gëzimi të jetë një zgjatim i vetvetes dhe njëkohësisht i identitetit tënd.

Tani është koha të bëhesh shpëtimtari i vetvetes dhe arkitekt i jetës tënde.

Tani është koha të tregoni mirësi ndaj vetes. Dhe dashuri. Ashtu si dashuria që ju kërkoni të tjerëve t’ju japin. Vetëm se tani e kuptoni se së pari duhet ta doni veten. Absolutisht. Dhe plotësisht. Ju nuk prisni që dikush tjetër t’ju bëjë mirë. Udhëtimi juaj është t’i jepni vetes atë që keni nevojë për t’u ndjerë mirë. Ky është udhëtimi i ilaçit tuaj personal.
b.sikollogjia.
1607887947652.png
 
Top