Epoka e globalizmit

AnGeLiC

VIP
V.I.P
Epoka e globalizmit. Ja si është polarizuar njerëzimi mes të vafërve dhe 16.5 milion, milionerëve

auto_Untitled-41506592363.jpg
Milionerët vijojnë të shtohen në një botë përherë e më shumë në epokën e globalizmit.

Një raport i firmës këshilluese “Capegemini” ka publikuar të dhëna interesante mbi pasurimin e individëve apo kompanive në pjesë të ndryshme të botës, për vitin 2016 dhe për përqendrimin e pasurisë në shifra absolute.

Sipas këtyre statistikave gjatë vitit të kaluar numri i milionerëve u shtua me 8% duke arritur shifrën totale në shkallë globale prej 16.5 milionë njerëzish. Pasuria e këtij grupi shkon në total 63.5 trilionë dollar.

Në grupin e marrë në studim nga “Capgemini” hyjnë ata individë që kanë investuar në asete të paktën 1 milionë dollarë.

Nëse ecet me këtë ritëm, mendohet se pauria e këtij grupi njerëzish do të arrijë në 100 trilionë dollarë deri në vitin 2025. SHBA, Japonia, Gjermania dhe Kina qëndrojnë në krye dhe së bashku, përbëjnë 2/3 e numrit total që është marrë në studim.syri net
 

Attachments

  • auto_Untitled-41506592363.jpg
    auto_Untitled-41506592363.jpg
    67.3 KB · Shikime: 0
Top