• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Euro në nivelin më të ulët se dollari në 12 vjet

Arfenilla

Themelues i Forumit

Euro ka pësuar një rënie ndaj dollarit amerikan në 12 vjet, pasi Banka Qendrore Evropiane (BQE) nisi programin e saj për blerjen e bonove të qeverisë.

Ajo arriti në vlerën e 1,0560 dollarë, para se të rritjet sërish. Por shumë tregtarë presin që euro së shpejti mund të ketë të njëjtën vlerë si një dollar.

BQE filloi raundin e fundit ditën e hënë, për të blerë bono me vlerë 1.14 euro gjatë 18 muajve të ardhshëm, në mënyrë që tregu të ‘përmbytjej’ me euro.


BBC raporton se tregtarët kanë reaguar në raundin e fundit të BQE-së duke shitur euro dhe duke blerë monedha të tjera, si dollari amerikanë.

Monedha amerikane është më e kërkuara, pasi Rezerva Federale duket se kanë përfunduar programin e saj për blerjen e bonove.

Euro filloi rënien e saj kundrejt dollarit në korrik të vitit të kaluar, pasi tregtarët reaguan ndaj divergjencave në politikën ndërmjet BQE-së dhe FED-së.

Vlera e euros ka rënë me 22,4% që nga 1 korriku, kur një euro kishte vlerë prej 1,37$.
/Shekulli Online/
 
Top