Fashizmi

braziljania

Anëtar i Nderuar
Mandatit të parë të përshkruar fashizmit politike të Benito Mussolini në 1922 lëvizje çuan në pushtet në Itali. Nga atje, koncepti i lëvizjeve të ngjashme politike dhe sistemet e vendeve të tjera, të përdorur veçanërisht në vitet e 1920-1945.

Sipas udhëzimeve të këtij termi gjenerik të ndryshme historike dhe ideologjike dhe politike janë të klasifikuar, duke përfshirë nazizmit dhe të tjera, kryesisht të krahut të djathtë lëvizjet politike që diktatura apo kërkojnë mbështetje. Nga origjinë ka lëvizjet kombëtare dhe sociale revolucionare, zakonisht me karakteristika totalitar.


wikipedia
 
Top