Fazat e Henes

MasteR

I'm offline
13592216_116002662165917_9067701978984170426_n.jpg


Fazat e Henes paraqesin formen, fazen DHE poziten e Henes e Cila ndryshon Brenda 29 diteve, 12 oreve e 44 minutave. Fazat e Henes formohen si shkak i levizjes se Henes Reth Tokes. Ekzistojne 4 Faza kryesore: Hena e Re, Cereku i pare, Hena eplote DHE Gereku i Fundit. Per te kaluar Nga njera Faza te Tjetra duhen 7 dite, 9 ore DHE 11 minuta Prandaj java Ka 7 dite Hena e Re, plagë "e zeze i korrespondon periudhes Kur Hena Eshte e padukshme ne giell Fytyra e Saj e ndricuar Nga rrezet e Diellit, NUK Eshte e dukshme DHE rrezatimi eltromagnetik ndaj Tokes Eshte i dobet. Hena ne Rritje Eshte Periudha QE shkon Nga Hena e Re Deri te Hena e plote. AJO zgjat 14 dite të Gjatë te cilave, të Henas Vjen duka u zmadhuar pak Nga pak Hëna e Plotë plagë "e bardhe" i korrespondon momentit Kur Hena Eshte krejtesisht e ndricuar Nga Die Rrezatimi elektromagnetik Eshte i forte. Hena ne zbritje plagë pakesim, Eshte Periudha QE shkon Nga Hëna e Plotë Deri tek Hena e Re. AJO Vjen pak Nga pak duka u zvogeluar. Njemenyre per te kuptuar nese Hena Eshte ne fazen e rritjes apo pakesimit, Eshte e Lehtë ta wesh ri. Nese Ka formen e C-se, Eshte ne pakesim (zbritje), nese Ka formen e D-se Eshte ne Rritje Ky rregu vlen Vetem nese shihet Nga hemisfera e Veriut, sepse Nga Hemisfera e Jugut Eshte e kunderta. Ne kalendar, Ditët e Henes se plote perfaqesohen me Nje Rreth te bardhe bosh, ndersa ATO te Henes se Re mua Nje Rreth te plote te zi
 
Top