Feja e re ku po besojnë shqiptarët

-800-0-5ff58a9975c36.jpg

Kjo është feja e re ku po besojnë shqiptarët, ka jo pak mbështetës nBhakti Marga është një tjetër “fe” e re ku po besojnë shqiptarët. Guruja indian, Parama-hamsa Vishe-uanda është babai i ri shpirtëror, i cili ka gjetur jo pak besimtarë në Shqipëri.​

Ai e quan veten një “udhëheqës plotësisht të ndriçuar”. Nën petkun e yogës dhe mendimit transhdental, ndonëse në vendin tonë nuk e përcakton statusin, në vendet e tjera e ka të deklaruar natyrën fetare.
“Ne duhet të bëhemi bijtë dhe bijat e Zotit, kështu ne mund të ngrihemi nga njerëzorja drejt natyrës Hyjnore. Kur ne bëhemi e Vërteta, kur ne bëheni Drita vetë, ne mund të arrijmë Babain; ne mund të ngrihemi së brendshmi, kështu pastërtia e Babait mund të lartësohet dhe të rrezatojë përmes nesh”,

Në vendin tonë, ngjarja mori përmasa shqetësuese, kur guruja indian mbërriti në aeroport dhe një grup ndjekësish, u shfaqën, teksa i puthnin këmbët, mes tyre edhe gruaja e një ish-ministri.

Një figurë shumë e kontestuar në mediat e huaja, guruja indian herë cilësohet si delirant që thotë se është i dërguar i zotit dhe herë si një mashtrues i klasit të lartë, që u vjedh paratë “besimtarëve” të zgjedhur nga shtresat e pasura të vendeve ku udhëton.
Në Shqipëri ndonëse ka një faqe zyrtare në rrjetet sociale dhe një adresë, por Top Story nuk arriti të gjente një derë ku të trokiste për të mësuar më shumë rreth këtij besimi.
Në rrjetet sociale ai mban takime të shumta me ndjekësit e tij e po ashtu u jep mundësinë atyre që të mund të marrin bekime on-line.

Sot.com.al
 
Po mise se te pa pune jane,te merren me dicka hahahahahahahahahahaha
Ky u duka nga surrati gjysem e cmendur.
 
Ku është e keqja këtu ? ?
Të ndiqet çdo rrugë të dergon tek drita hyjnore. Dhe mos prisni të vijë hyjnia tek ju.
"Syri tretë" apo "gjëndrra pineale", ndodhet mbrenda nesh. Zgjohu dhe shih ? ? mos prit ???


Para 10 ditësh postova diçka në statusin tim :)
????
"Anima nuk duhet të mendohet si diçka që zbret nga lart poshtë, siç ruan ende sot doktrina tradicionale; përkundrazi, duhet menduar si diçka që buron nga poshtë, nga materia që gjen kuptimin e saktë të emrit të sajë. Termi "materie" vjen nga "mater", nëna e të gjitha gjërave, madje edhe e shpirtit. Sa më shumë është e renditur materia, aq më shumë prodhon nivele më të larta të qenies, dhe niveli më i lartë është anima."
FB_IMG_1607521996298.jpg

In the spirit, P.T.De Chardin
 
Redaktimi i fundit:
Pse e përbuzni atë çfarë beson dikush në një cep tjetër të botës, pa u thelluar fare në kulturën e tyre?
Nga ana tjetër acaroheni kur dikush ju thotë diçka mbi atë në çfarë ju besoni.

Lopa konsiderohet e shenjëtë sepse prodhon shumë qumësht, dhe e prodhon më tepër seç i duhet per viçin e vet, pra ngelët me bollëk edhe për njerëzit. Ushqim për fukaranë, nqs do e quajmë ndryshe. E ku ka më të shënjtë se kjo??

Lopa indiane pra, shumë më e shenjët se ai guri i zi në Mekë të Arabisë..;)
 
Pse e përbuzni atë çfarë beson dikush në një cep tjetër të botës, pa u thelluar fare në kulturën e tyre?
Nga ana tjetër acaroheni kur dikush ju thotë diçka mbi atë në çfarë ju besoni.

Lopa konsiderohet e shenjëtë sepse prodhon shumë qumësht, dhe e prodhon më tepër seç i duhet per viçin e vet, pra ngelët me bollëk edhe për njerëzit. Ushqim për fukaranë, nqs do e quajmë ndryshe. E ku ka më të shënjtë se kjo??

Lopa indiane pra, shumë më e shenjët se ai guri i zi në Mekë të Arabisë..;)
Fiks edhe shplarja e ftyres dhe pirja e urines jan shendet per robin.
 
Pse e përbuzni atë çfarë beson dikush në një cep tjetër të botës, pa u thelluar fare në kulturën e tyre?
Nga ana tjetër acaroheni kur dikush ju thotë diçka mbi atë në çfarë ju besoni.

Lopa konsiderohet e shenjëtë sepse prodhon shumë qumësht, dhe e prodhon më tepër seç i duhet per viçin e vet, pra ngelët me bollëk edhe për njerëzit. Ushqim për fukaranë, nqs do e quajmë ndryshe. E ku ka më të shënjtë se kjo??

Lopa indiane pra, shumë më e shenjët se ai guri i zi në Mekë të Arabisë..;)
Me pelqeu shume ky postim i yti @Lauri sinqerisht e kam ama deri ne momentin qe bere krahasimin me Gurin ne Meke.
Se bie ne kontradite me ate qe the po vête ne fillim te comentit tend ku thua acaroheni kur dikush ju thote dicka ku ju besoni.

Gjithmone e kam then jam e mendimit qe cdo lloj religioni duhet respektuar .
Eshte si nje limon i shartuar me Portokall ne nje trung.
 
Me pelqeu shume ky postim i yti @Lauri sinqerisht e kam ama deri ne momentin qe bere krahasimin me Gurin ne Meke.
Se bie ne kontradite me ate qe the po vête ne fillim te comentit tend ku thua acaroheni kur dikush ju thote dicka ku ju besoni.

Gjithmone e kam then jam e mendimit qe cdo lloj religioni duhet respektuar .
Eshte si nje limon i shartuar me Portokall ne nje trung.
Mos cito Laurin, por ata që llomotisin për besimin e tjetrit sado absurd të jetë.

Po vë në dukje vetem atë që ata nuk arrijnë dot të shohin. Që, nuk ka ndryshime mes lopës së shënjtë indiane, me një copë guri arab në Mekë.
As urina e lopës indiane me urinën e devesë arabe. Porosi nga profeti Muhamed.

 
un vec nje fe di dhe quhet pituk aty gjej rehatin dhe qetsin shpirterore se ate fizike ary se gjen dot duhet me djersit mos me ba figur tkeqe para perendis ku besoj :p
 
Top