Femrat jane me inteligjente kur....

Lauri

Anunnak
– Shtatzanija e nje femre ben me inteligjente trurin e saje. Kete e thote nje studim amerikan i publikuar ne “Daily Mail”.
Memorja e femrave nuk ulet gjate perjudhes se shtatzanise, perkundrazi, vetem qe ata koncetrohen me shume ne ate me te rendesishmen, kujdesin e barkut per te ruajtur femijen.
Sipas keti studimi truri femrore behet si i Albert Einstein, qe harronte gjithandej parate dhe cece bankare(cek) sepse ishte shume i zene me punen e teorise se relativitetit. Pra shtatezanija ben me inteligjente femrat sepse ne iperkampin – zona e cerebrale qe eshte pergjegjese e memorjes dhe e mesimit -, krijohen lidhje te reja neuronale gjate ketyre 9 muajve. Me shume akoma, kjo perjudhe i ben femrat me te kujdesshme ne sensin e jetes, dhe kalojne testin e nivelit te shikimit, fatkeqesisht ky avantazhe i fundit mund ti lejoje femres ndonje kercenimin ndaj foshnjes.
Gjithe kjo vjen nga ossitocina, nje hormon qe femrat prodhojne per te stimoluar lindjen (kontracionet)dhe prodhimin e qumshtit ne gji, ky hormon “shtiret” edhe si nje antidepresiv natyral, duke zene vendin e hormonit te stresit.
“Te besh nje femije influencon edhe ne rrezikun e nje kanceri, por ne menyre pozitive” shpjegon Lucy Boyd epidemiologjia britanike e Cancer Research
lol pse nuk rrini gjithe jeten shtatezene ju femra?
 
Last edited by a moderator:
Titulli: Femrat jane me inteligjente kur....

:dong::dong::dong::dong::dong:

me ne fund :p
 
Top