Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Abisi

Larguar✌
auto-figs-wallpaper1472137637_1472280020-4760916.jpg


Një term i thjeshtë; fiqtë teknikisht nuk janë fruta-ato janë një lule e përmbysur. Fiqtë nuk kanë lule si mollët apo pjeshkat. Lulet e tyre lulëzojnë brenda lëkurës, të cilat më pas shndërrohen në frutat që hamë.

اdo lule, prodhon një farë të vetme me një bërthamë e quajtur “achene’ dhe fiku është i përbërë nga shumë të tilla. Kur hamë një fik, me të vërtetë po hamë shumë fara.

Por, kjo nuk është më e veçanta. Brenda “lules” së fikut është e domosdoshme të kryhet një pllenim i veçantë dhe në këtë rast, bletët nuk hyjnë në punë, si një nga krijesat me rolin më të rëndësishëm në botë. As era nuk shërben në këtë rast.

Punën e bën një grerëz e veçantë e cila nuk jeton dot pa fikun dhe as fiku nuk jeton dot pa të. Ajo çfarë bën grerëza janë larvat që lë ajo tek fiku dhe kështu bashkëpunojnë me njëra-tjetrën, ndryshe quhet marrëdhënie reciproke.

Grerëza femër hyn në një fik mashkull për të shtruar vezët e saj. Pasi grerëza hyn, ajo humbet krahët dhe nuk mund të dalë.

Por, lëshon vezët dhe lë pasardhësit e saj. Nga ana tjetër, grerëza mashkull është i lindur pa krahë me synim për t’u kryqëzuar me pasardhësit femër, teknikisht motrën e tyre dhe ai gërmon një tunel nga fiku. Për pasojë, ata dalin duke marrë me vete edhe polenin.

Nëse hyn aksidentalisht në një ‘lule’ fiku femër, femra vdes por nuk mund të lërë vezët e saj. E megjithatë, edhe këtu e ka dhënë kontributin e vet pasi ka pllenuar lulen duke na dhuruar fiqtë e shijshëm.

Mos u shqetësoni, pasi të mendoni se po hani njëkohësisht edhe një grerëz të ngordhur. Fiku përdor një enzimë të veçantë e quajtur “ficin” e cila e kthen grerëzën në proteina.
Express.
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

ne kemi ne baqen ton fic ,po nuk piqen shum sikurse i blejm .ashtu si ne foto lart sikur nuk me shijojn shum.
 
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

...sa i mirê qenka fiku .

Fiku qê nk.vjelet nga dora e njeriut e hanê korbat ose i hanê krimbat ... lol
 

Fly

Larguar
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Qenka Rrugaç fiku.
Mardhenie reciproke me grerzen femer.
Shok me perfitime...

Behu, Rrugaç, behu dhe ti si fiku :p
 

Didi

C'est la vie.
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

ne kemi ne baqen ton fic ,po nuk piqen shum sikurse i blejm .ashtu si ne foto lart sikur nuk me shijojn shum.
Po kush te pyeti ty? :p
Kushedi çi keni bere qe sdalin te mire ata. Lol
Qenka Rrugaç fiku.
Mardhenie reciproke me grerzen femer.
Shok me perfitime...

Behu, Rrugaç, behu dhe ti si fiku :p

Fiqt Gjinooo!

Fly eshte manjak
Mos u bej si Fly

lol
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Po kush te pyeti ty? :p
Kushedi çi keni bere qe sdalin te mire ata. Lol


Fiqt Gjinooo!

Fly eshte manjak
Mos u bej si Fly

lol

Po un tregova hallin se kemi moj goc !!pastaj mbase nuk behen te mir se i kemi marr si fidan nga vlora prandaj:zinxh:
 

Didi

C'est la vie.
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Po un tregova hallin se kemi moj goc !!pastaj mbase nuk behen te mir se i kemi marr si fidan nga vlora prandaj:zinxh:

Ahahahhahahah e poshter!
Moj fidani te jet i mire sa te doje, po sdite ta punosh ta kesh mar nga te duash ti, ste del i sakte.
Punoje mire ëë
 

Fly

Larguar
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Po kush te pyeti ty? :p
Kushedi çi keni bere qe sdalin te mire ata. Lol


Fiqt Gjinooo!

Fly eshte manjak
Mos u bej si Fly

lol

prandaj si rri dot larg manjakve ti? :D
 

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Kta te dy ngelen te tema fikut.....:p
 

Quku

Marakli Krapit
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

2016-08-15 14.51.02.jpg

Hajde fiku i amel ktu shpejt se maroj lol lol
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Ahahahhahahah e poshter!
Moj fidani te jet i mire sa te doje, po sdite ta punosh ta kesh mar nga te duash ti, ste del i sakte.
Punoje mire ëë

Ti thua mir se nuk ben kokain ai fidan lol
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Fiku nuk është frut, si krijohet do të çuditeni shumë!

Po sikur?
Po sikur valle nga ato veze te pllenuara te pjellim ne ndonje grerez?
Matematika seshte opinion dhe shuma del e sakte.
 
Top