Fitimet në minutë të gjigandëve të teknologjisë si Amazon dhe Apple. Shifra marramendëse!

Big Tech kishte një vit të madh në vitin 2020, pasi pandemia nuk i ndaloi 7 kompanitë më të mëdha të teknologjisë të rriteshin në vlerë me $3.4 trilionë në total vitin e kaluar.


Gjigandët e teknologjisë si Amazon dhe Apple postuan të ardhura rekord në muajt e fundit, e ku dy kompanitë me mbi $100 miliardë në të ardhura kuartale për herë të parë në tremujorin e fundit të 2020. Në fakt, në rastin e Amazon, gjigandi i tregtisë elektronike tërhoqi më shumë se $830,000 të ardhura në minutë në tremujorin e tij më të fundit.

CNBC shikoi raportet më të fundit tremujore të fitimeve që 7 prej markave më të mëdha në teknologji (Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Facebook, Tesla dhe Netflix) depozituan në SEC në javët e fundit dhe ndau sa të ardhura secili ka bërë për çdo minutë në tre muajt e para të 2021. (Kishte 90 ditë dhe 129,600 minuta, në tremujorin e parë të vitit 2021.)

Amazon: $837,330.25 për minutë

Apple: $691,234.57 për minutë

Alphabet: $426,805.56 për minutë

Microsoft: $321,805.56 për minutë

Facebook: $201,936.73 për minutë

Tesla: $80,162.04 për minutë

Netflix: $55,270.06 për minutë

Kompanitë sollën një mesatare prej $373,606 në minutë, e cila është në të vërtetë më pak se tremujorin e mëparshëm ($416,768 në të ardhura për minutë). Të dy Apple dhe Amazon postuan të ardhura rekord në tremujorët e tyre të fundit të vitit 2020, duke ndihmuar në rritjen e mesatares së përgjithshme, me Amazon duke tërhequr mbi $950,000 të ardhura në minutë në atë tremujor.

Në tremujorin e parë të vitit 2021, Amazon udhëhoqi paketën duke tërhequr më shumë se $108.5 miliardë të ardhura. Kjo rrëfen në $837,330 në minutë gjatë kësaj periudhe tre mujore.

Amazon arriti 100 miliardë dollarë të ardhura për tremujorin e dytë me radhë. Amazon po vjen një vit me shumë reklama, pasi pandemia i detyroi njerëzit të bëjnë edhe më shumë nga blerjet e tyre në internet. Themeluesi Jeff Bezos (i cili njoftoi se do të tërhiqet si CEO i Amazon) madje ka parë pasurinë e tij personale me vlerë prej $200 miliardë.

Apple ndoqi Amazon në ndarjen e të ardhurave për minutë, duke tërhequr $691,234 çdo minutë të tremujorit të parë të vitit 2021. Kompania postoi të ardhura prej $89.6 miliardë për atë tremujor, me shitjet e iPhone që u rritën me 65.5% nga e njëjta periudhë e një viti. me heret

Apple gjithashtu ka vlerën më të madhe të tregut nga çdo kompani në botë, me më shumë se $2.2 trilionë. Amazon ka një vlerë tregu prej $1.76 trilionë.

Ndërkohë, kompania mëmë e Google, Alphabet, e cila ka një vlerë tregu prej rreth $1.6 trilionë, tërhoqi $426,805 në minutë, bazuar në rezultatet e saj më të fundit tremujore. Kompania raportoi të ardhura totale prej $55.3 miliardë për tremujorin e parë të vitit 2021. Microsoft, me një kapak tregu prej $1.9 trilionë, raportoi $41.7 miliardë në të ardhura tremujore javën e kaluar, të cilat rrëfejnë në $321.805 të ardhura në minutë.

Facebook ($925 miliardë vlera e tregut) nxori $201,936 të ardhura për minutë dhe $26,2 miliardë të ardhura totale për tremujorin e parë të vitit. Tesla (vlera e tregut $677 miliardë) ishte i radhës në listë me $80,162 të ardhura në minutë, bazuar në një tërheqje tremujore prej $10.4 miliardë.

Më në fund, Netflix (me një kapak tregu prej $227 miliardë) doli nga një vit i të ardhurave rekord në vitin 2020, por gjigandi streaming pa ngadalësimin e abonentëve në tremujorin e parë të vitit 2021. Megjithatë, Netflix tërhoqi $7.2 miliardë në tremujorin e fundit të vitit , e cila u nda në $55,270 të ardhura për minutë.

/BM
 
Top