Fitnesi largon spondiliatrozën

braziljania

Anëtar i Nderuar
Ushtrimet aerobike dhe kohët e fundit fitnesi është një ndër aleatët më të mirë për të larguar sëmundjen e spondiliatrozës.

Sipas specialistëve, çdo njeri duhet të bëjë të paktën 10 minuta ushtrime në ditë për të vënë në lëvizje muskujt e kokës, që kanë edhe lidhje të drejtpërdrejtë me palcën kurrizore. Sipas specialistëve, çdo mëngjes koka duhet të lëvizet mbi 20 herë majtas-djathtas dhe qafa duhet të rrotullohet po kaq herë, dhe menjëherë pas ushtrimeve duhet të bëhet një dush me temperaturë normale. Të gjitha këto shërbejnë për të evituar dhimbjet nga spondiliatroza gjatë ditës. Tri forma të spondiliatrozës njihen nga mjekësia. Ato janë migrena e zakonshme, e veçantë dhe ajo me orar. Sipas mjekëve, spondiliatroza me orar është më e rrezikshme./


Kosovasot
 
Top