Foto dhe video nga Universi yne

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Pershendetje

Meqe me ka pelqyer cdohere astronomia dhe cdo gje qe lidhet me planetin tone, sistemin diellor, galaktikat etj, kohe pas kohe kam shiquar aty ketu ndonje dokumentar, foto, video te shkurta etj.

Ketu mund te postoni qofte ne anglisht apo shqip ndonje foto apo edhe video qe ka te beje me universin tone, me fjale tjera "explore the universe".

Screenshot_1.png

The European Space Agency (ESA) ka publikuar kete foto qe quhet ndryshe "The Eye of the Sahara (Syri i Saharase). Kjo strukture, me diameter rreth 40 km, u krijua nga efekti i erozionit gjate miliona viteve dhe u zbulua ne vitin 1965 nga astronautet e NASA-s, James McDivit dhe Edward White.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Foto e mrekullueshme e planetit Merkur, duke kaluar perpara Diellit tone. Orbita e Merkurit nuk perputhet perfekt me Token, keshtu qe eshte e pazakonte te shohesh nje imazh kaq te bukur! .☀️

80870328_989263041473542_6212321812589120623_n.jpg
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Menyra se si formohen Aurorat:

Shiko fotografinë 86177089_994242317628046_862740288453314410_n.mp4


Nga Dielli ne Toke:

Kur grimcat e ngarkuara nga atomet godasin diellin ne atmosferen e Tokes, ato shkaktojne qe elektronet ne atome te kalojne ne nje gjendje me energji me te larte. Kur elektronet bien perseri ne nje gjendje te energjise me te ulet, ato leshojne nje foton: "dritë."

Ky proces krijon auroren e bukur, ose dritat veriore / jugore.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
"Universe, we are in this Universe, but perhaps more important than both of those facts is that the Universe is in us. When I reflect on that fact, I look up—many people feel small, because they’re small and the Universe is big, but I feel big, because my atoms came from those stars."
-Neil deGrasse Tyson


125547148_110142830914068_6522498129080434748_n.jpg


Photo credit : Eyes, Suren Manvelyan
Nebulas, Hubble site
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Butterfly Nebula. 🌌

240645094_1000205170752762_4764681581346600609_n.jpg
 
Top