Foto historike

Titulli: Foto historike

1609849_461618963960558_1900047283_n.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

@Marla, ti me solle qeverine e pare, une po te sjell parlamentin e I° shqiptar si ndertese..:)


FOTO E PARLAMENTIT SHQIPTAR NE FILLIMET E TIJ!
PASI TIRANA U SHPALL KRYEQYTET NJE NDER NDERTESAT E PARA TE RENDESISHME ISHTE GODINA E PARLAMENTIT SHQIPTAR!
KJO FOTO HISTORIKE ESHTE E SKOCEZES MARGATET HASLUCK MIKES SE MADHE TE SHQIPTAREVE E CILA JA KUSHTOI JETEN E VEPREN E SAJ SHQIPERISE...

parla_zps05f46518.jpg
 

Attachments

 • parla_zps05f46518.jpg
  parla_zps05f46518.jpg
  109.2 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Prizreni dikur...Kisha e Shen Premtit e shndrruar ne Xhuma Xhami

kisha_zps1271e4c2.png
 

Attachments

 • kisha_zps1271e4c2.png
  kisha_zps1271e4c2.png
  6.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Ura e Zogut. Milot

tr2_zps5ba5e42c.jpg

Qendra e Tiranes 1925-1939. Si e robëroi Italia, Shqipërinë
tr1_zps697e2058.jpg
 

Attachments

 • tr1_zps697e2058.jpg
  tr1_zps697e2058.jpg
  38.1 KB · Shikime: 0
 • tr2_zps5ba5e42c.jpg
  tr2_zps5ba5e42c.jpg
  18.1 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Pe: Foto historike

PRISHTINE, 1913: Ushtaret serb duke rrahur ne publik shqiptaret, eshte kjo nje strategji psikologjike e njohur e tyre duke rrahur dhe poshteruar ne publik shqipetaret

serbi_zps9ba9e9a0.jpg

E njejta politike edhe ne kohet e mevonshme

serbi2_zps240abbd4.png
Vrella
 

Attachments

 • serbi2_zps240abbd4.png
  serbi2_zps240abbd4.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • serbi_zps9ba9e9a0.jpg
  serbi_zps9ba9e9a0.jpg
  122.3 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

102 VJET MBAS: kjo shtepi eshte fotografuar para 102 vjetesh dhe sot ende eshte e njejta pamje ne Muriçan, 8 milje larg Shkodres.
(Vrella)


foto_zps71c1efd1.jpg

foto2_zpsbd8212f8.jpg
 

Attachments

 • foto_zps71c1efd1.jpg
  foto_zps71c1efd1.jpg
  182.6 KB · Shikime: 0
 • foto2_zpsbd8212f8.jpg
  foto2_zpsbd8212f8.jpg
  142.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Ky quhet Parlamenti grek??.......Plot me arvanitas..:)

arva_zps7fc43603.png
 

Attachments

 • arva_zps7fc43603.png
  arva_zps7fc43603.png
  6.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Gjiri i Vlores 1638

kreta_zps1b9dd6ec.png
 

Attachments

 • kreta_zps1b9dd6ec.png
  kreta_zps1b9dd6ec.png
  6.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Këto janë disa fotografi të rralla dhe autentike të Avni Rrustemit, në Gjykatën e Parisit të datës 29 nëntor 1920 i akuzuar për vrasjen e Esat Pashë Toptanit më 13 qershor të po atij viti.

avni1_zpsf4d7fe73.jpg

avni3_zpse1c55511.jpg

avni2_zps3b4628d3.jpg
 

Attachments

 • avni2_zps3b4628d3.jpg
  avni2_zps3b4628d3.jpg
  118.5 KB · Shikime: 0
 • avni3_zpse1c55511.jpg
  avni3_zpse1c55511.jpg
  45 KB · Shikime: 0
 • avni1_zpsf4d7fe73.jpg
  avni1_zpsf4d7fe73.jpg
  120.6 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Gazeta e njohur franceze “LE MIROIR” më datë 20 qërshor 1920 publikon një fotografi të panjohur deri me sot të Avni Rustemit ku ai shihet i torturuar barbaishtë nga policia franceze pasi që kishte kryer atentat ndaj Esat Pashë Toptanit në Parisë në vitin 1920.

Megjithatë Avni Rrustemi ishte liruar pas vetëm 6 muajve. /Zeri

avni4_zps85bb5a00.png
 

Yellow Redhead

angels walk among us
V.I.P
Titulli: Foto historike

Bilardo në Korçë, 1991 - Barry Lewis

tumblr_n4422wf3b11trlilto1_1280.jpg

Autokinemaja, Gjirokastër vitet ‘80 - Michel Setboun

tumblr_n40mfc3oMm1trlilto1_400.jpg
 

Attachments

 • tumblr_n40mfc3oMm1trlilto1_400.jpg
  tumblr_n40mfc3oMm1trlilto1_400.jpg
  45.9 KB · Shikime: 0
 • tumblr_n4422wf3b11trlilto1_1280.jpg
  tumblr_n4422wf3b11trlilto1_1280.jpg
  154.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

ثshtë një fotografi e rrallë me një grup anëtarësh të klubit shqiptar të Stambollit, midis të cilëve Dervish Hima, Dr.Ibrahim Temo, Mihal Shan Tepelena, Toli Arapi etj, të veshur me sqimë si për ditë feste. Duhet të jetë foto e viteve 1908- 1909, menjëherë pas shaplljes së Hyrietit (Kushtetutës), sepse po në atë kohë dr.Ibrahim Temoja kthehet nga Rumania në Stamboll, por edhe për një motiv tjetër: në vitin1908 u botua në Stamboll gazeta “Bashkimi” nga M.Shani dhe kudo ushtonte thirja e atdhetarëve shqiptarë për bashkim, siç mishërohet edhe në parrullën-kushtrim të këtyre atdhetarëve, shkruar me gërmat e alfabetit të Stambollit.
ndoc simoni
bashkimi_zpsc63d8d40.jpg
 

Attachments

 • bashkimi_zpsc63d8d40.jpg
  bashkimi_zpsc63d8d40.jpg
  51.1 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Shoqeria *DJELMENIA* ,Stamboll,1912
E jashtezakonshme fakti qe ne mure mbrapa kjo foto permbane kuadrin e Skenderbeut.

dje_zps0f7ccf0c.png
 

Attachments

 • dje_zps0f7ccf0c.png
  dje_zps0f7ccf0c.png
  6.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

kongresiimanastirit_zpsed185510.jpg

Ndoc Simoni- Foto Historike:
Përfaqësuesit e Kongresit të Manastirit, sipas numrave në foto, dhe jo rendit: 1. Midhat Frashëri, (Lumo Skëndo) delegat i Klubit të Selanikut dhe i Klubit të Janinës; 2. Gjergj Fishta, delegat i Shoqërisë Bashkim në Shkodër, 3. Emzot Kaçori, delegat i Durrësit, 4. Dom Nre Mjeda delegat i shoqërisë Agim në Shkodër, 5. G.D.Qiriaz Manastiri, delegat i Ma-nastirit, nënkryetar i Kongresit, 6. Fehim be Zavalani, delegat i Manastirit, kryetar i Klubit të Manastirit, 7. Dimitri Mole, delegat i Filibesë, 8. Nyzhet Vrioni, delegat i Beratit, 9. Rok Berisha Gjakova, delegat i Shkupit, 10. Bajo Topulli Gjirokastra, delegat i Gjirokastrës, luftëtar i lirisë, 11. Thoma Abrami, delegat i Korçës, 12. Sotir Peci Dardha, delegat i shqiptarëve në Amerikë dhe të Bukureshtit, 13. Luigji Gurakuqi Shkodra, delegat i këtij qyteti, 14. Shahin Kolonja, delegat i Kolonjës, 15. Ahil Eftim Korça, delegat i Kostancës, 16. Adham Shkaba Statobërdha, delegat i Sofjes, 17. Dimitri Buda Elbasani, delegat i këtij qyteti, 18. Matea Logoreci shkodra, delegat i shoqërisë Agimi i këtij qyteti 19. Azis, delegat i Starovës, 20. Shevqet Frashëri, delegat i Korçës,21. Simeon Shuteriqi Elbasani, delegat i këtij qyteti, 22. Leonidha Naçi Korça, delegat i Vlorës, 23. Zejnel Glina, delegat i Leskoviqit, 24. Sami Pojani, delegat i Korçës, 25. Refik Toptani, delegat i Tiranës. 26. Mihal Gramenua, delegat i Korçës. Midis z. R. Toptani dhe z. M. Gramemo është اeço Topulli, luftëtar i lirisë. Pranë Gramemos është Muhtari, dhe Kavas i klubit të Manastirit. Ngjitur me Ahil Eftimin është Xhelal Bepoda, dhe në mes të z. Shutiriqi dhe Glina është z. Selman nga Elbasani......
 

Attachments

 • kongresiimanastirit_zpsed185510.jpg
  kongresiimanastirit_zpsed185510.jpg
  51.5 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Femra shqiptare 80-90 vjet me pare ne periudhen e qeverisjes zogiste.

kli7_zpsa56ccd95.jpg
 

Attachments

 • kli7_zpsa56ccd95.jpg
  kli7_zpsa56ccd95.jpg
  40.5 KB · Shikime: 0
Titulli: Foto historike

10177980_304902642998438_2015619694303416696_n.jpg


Foto e bome prej konteshes franceze Paule Fercoq de Leslay, e cila vite enkas prej Parisi ne Tirone per llogari te revistes franceze "L'Intrasigent". Ke kjo foto shofim Lagjen e Tabakve, si ne perralla pajtoni duke kalu nen uren me gurat e lemut qe t'gjithe ja dashurojme. Jevgat e Tirones, qe per hir t'vertetes kon qen shume puntore ene nikoqire, jon duke la rrobat me shum munci te familjeve ku punojshin me pagese. Ne sfond shifen shpiat tradicionale po dhe moderne t'Tirones asaj kohe.Po te ndjekesh rrjedhen e ujit per poshte (perfundon sot ke Rruga Elbasonit) atehere i bite Lagja e Mujos, qe kishte Uren e Terzive po ene Prroin e Palpoçes. Nji arsye tjeter qe kontesha ka dasht ta fokusoi ket pjese te Tirones osht dhe fakti se aty do te zgjaste per afro nji vit dhe dashnia ballkanase ndermjes saj dhe diplomatit francez ne detyre ne Tirone. ( Foto eshte marre nga FB i Tirana Intellectioum)
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

DURRES, 1915: Një grupë shqiptarë, përkrahës të Esad Pashës, të mbledhur rreth një flamuri për t'i deklaruar luftë Austro-Hungarisë.

lu_zps69511ced.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

DURRES, 1914: Njësitë holandeze dhe shqiptare duke levizur artilerinë në përgaditje kundër forcave të Haxhi Qamilit.

lu2_zps69180e00.jpg
 

Attachments

 • lu2_zps69180e00.jpg
  lu2_zps69180e00.jpg
  119.3 KB · Shikime: 0

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Titulli: Foto historike

Fotografia e rrallë e patriotëve shqiptarë në Konferencën e Paqes në Paris

Kjo është një fotografi e rrallë e patriotëve shqiptarë që përfaqësuan Shqipërinë dhe zërin e shqiptarëve në Konferencën e Paqes në Paris më 1919-të.

Fotoja është hedhur nga faqja “Geg e Toskë”. Në të shihet Luigj Bumçi, Gjergj Fishta dhe Dhimitër Berati. /albeu


bumci_fishta_berati_konferenca_paris_1919.jpeg
 

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Titulli: Foto historike

Gjirokaster 1930

10372025_294738960695340_1269284642285887477_n.jpg


10407843_299079480261288_4372002065522074664_n.jpg


10338305_296835030485733_9137953794007615965_n.jpg


10361998_299079306927972_8503901800977827592_n.jpg
 

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Titulli: Foto historike

Shkodra e vitit 1890

Shkodra_1890.jpg


Porti i Sarandës më 1917

Saranda_1917.jpg


Tivari shqiptar para 100 vitesh

Tivari.png


Tivari, përpara një shekulli, më 1904.
Në këtë kohë qyteti popullohej nga një shumicë dërrmuese shqiptare, e ndërsa demografia ndryshoi pas vitit 1913, pas ndarjes së kufijve në tokat ku banonin shqiptarë.

Pazari i Ri

Novi_Pazari.jpg


Sot qyteti quhet "Novi Pazar" dhe ndodhet në Serbi.
Dikur, ky qytet ka qenë banuar edhe nga shqiptarët dhe burrat me plisa mund ti shihje ngado.
Në këtë foto, tregohet "Pazari i Ri" përpara gati një shekulli, kur kishte me shumicë edhe banorë shqiptarë.
Ata janë përzënë me kohën dhe disa të tjerë kanë ikur, për shkak të respresionit të regjimit serb.
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Titulli: Foto historike

Shqiptarë të Filatit të اamërisë

filat.jpg


Kjo foto është realizuar në vitin e largët 1913, më saktë në atë vit kur dhe shqiptarët u lanë në shtete të ndryshme.

Aty mund të vihet re një grua çame me fëmijët e saj në kodrinë, shkruan “Geg e Toskë”.

Panorama plotësohet me një pemë ulliri dhe ca shtëpi në sfond. Pamja u shkrep nga fotografi Fred Boissonnas. /albeu
 
Top