Foto historike

Lauri

Anunnak
Një portret pak i njohur i Princeshës Dora D'Istria --> Elena Gjika i cili është realizuar nga piktori shquar venecian Felice Schiavone. Këtu është edhe një nga shkrimet e mia mbi kërë princeshë. Me që jemi në ditë mbretërish e princërish le të kujtojmë edhe këtë princeshë e cila është ne zemrat e çdo shqiptari.

FB_IMG_1588879657429.jpg
 

Lauri

Anunnak
"The soldier's farewell" by Francis Philip Stephanoff, british painter (1790-1860). The soldier depicted in the painting is dressed in the traditional Albanian costume. ///
"Lamtumira e ushtarit" veper e piktorit britanik Francis Philip Stephanoff (1790-1860)
FB_IMG_1588879806299.jpg
 

Lauri

Anunnak
Shqipëria, një udhëtim fotografik, 1858-1945. Foto nga dinastia Marubi.
Paraqitur nga Loïc Chauvin dhe Christian Raby. Ecrits de lumière editors, Paris, 2011.///
Albania, a photographic travel, 1858-1945. Presented by Loïc Chauvin and Christian Raby. Ecrits de lumière editors, Paris, 2011.
FB_IMG_1588880167133.jpg
 

Lauri

Anunnak
Lion of St Mark at Vuno Albania discovered during the 1° World War in the 1918. Photograph from gen. George P. Scriven. Within the circle of the Castle of Himara there is an entire neighborhood build in stone with large windows in Dalmatian-Venetian style, which shows that the influence of the Republic of Venice in these areas has been prominent for centuries. The bas-relief with the figure of the lion of St. Mark was in Vuno Himara until 1947 and then was transferred to the Archaeological Museum of Tirana.

FB_IMG_1588880256876.jpg

Luani i Shen Markut ne Vuno te Shqiperise eshte zbuluar gjate luftes se pare boterore ne vitin 1918. Fotografi e realizuar nga gjenerali George P. Scriven. Brenda rrethit te Kalase se Himares egziston nje lagje ndertesash prej guri me dritare te medha, te stilit dalmato-venecian, gje qe deshmon se ndikimi i Republikes se Venecias ne keto zona ka qenë shume shekullor. Reliefi me figuren e luanit te Shen Markut ka qene ne Vuno te Himares, deri ne vitin 1947 e me pas eshte trasferuar ne Muzeun Arkeologjik te Tiranes.
 

Lauri

Anunnak
Tirana in the '30s-'40s (20th century). The first part of the old bazar with the Orthodox Cathedral it was destroyed during the communist dictatorship. Today in place of the Cathedral there is the Tirana International Hotel and in place of the old bazar there is "The National Theatre of Opera and Ballet" and the "Palace of Culture".

FB_IMG_1588880422777.jpg

Tirana në vitet '30-'40 (shekulli i 20-te). Pjesa e parë e pazarit të vjetër me katedralen ortodokse u shkatërrua gjatë diktaturës komuniste. Sot në vend të Katedrales është "Hotel Tirana International" dhe në vend të pazarit të vjetër është "Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit" si dhe "Pallati i Kulturës".
 

Lauri

Anunnak
Si ishim kur ishim iliro_arber.
FB_IMG_1598116797016.jpg
Si na ktheu ai dreq turku.
FB_IMG_1598116816602.jpg
FB_IMG_1598116804840.jpg
 

Lauri

Anunnak
Duçja në Shqiperinë e jugut Mars 1941
FB_IMG_1600595600117.jpg
 

Lauri

Anunnak
"Kara Mahmud Pasha" 1749-1796
(Nga familja bushtalinjtë)
Sulltan Mustafa lll i dha titullin Pasha.
Pas mosbindjes ndaj Stambollit, sultani e helmoj nëpërmjet disa konkubine të dërguara si "dhuratë"
FB_IMG_1600973998857.jpg
Simon Rrota 1887-1961 Shkoder
 

Lauri

Anunnak
Pazari i kuajve në Korçë
FB_IMG_1601409513630.jpg
 

Lauri

Anunnak
Refugjatët boshnjak shesin vajzën e tyne n’pazarin e Shkodrës !
FB_IMG_1603455405620.jpg
 

Lauri

Anunnak
Kjo është çamja nga Filati Miss Turqia, 1936.
Vajza e Xhevat Mirushit nga Filati i Camërisë, Haxhire Mirushoglu nga Izmiri për herë të parë shpallet "Miss Turkei" më vitin 1936.(Eugen Shehu)
FB_IMG_1603973545202.jpg
 

Lauri

Anunnak
Nikita Hrushov nё Shqipёri. Viti 1959

FB_IMG_1605618350086.jpg
 

Lauri

Anunnak
Më 17 nëntor, 1941, në shumë qytete dhe fshatra të rrethit të Dibrës, Gostivarit, Tetovës, Kërçovës dhe Strugës, u themeluan shkollat e para shqipe, ku 114 mësues punuan fillimisht.
FB_IMG_1605618505618.jpg
 

Lauri

Anunnak
Musket of Ali Pashë Tepelena
FB_IMG_1605619109991.jpg
Mushqeta e Ali Pashë Tepelenës
 

Lauri

Anunnak
Shkoder 1939, Lulishtja "Milet Bahce" :)
FB_IMG_1605619415143.jpg
 

Lauri

Anunnak
Shkoder, Pazari i vjeter ....viti 1937!
FB_IMG_1605619622014.jpg
 

Lauri

Anunnak
Historitë e popujve të tjerë gjenden përgjithësisht të gdhendur në gur, ndërsa historia shqiptare është e qëndisur në Xhubletë, një thesar 4,000 vjet i vjetër. #XhubletaShqiptareNeUNESCO
Xhubleta me miniature :)
FB_IMG_1605619812546.jpg
 

Lauri

Anunnak
Xhubleta Shqiptare 4000 vjecare Ne UNESCO.
FB_IMG_1605620359396.jpg
 

Lauri

Anunnak
Kisha e Vaut të Dejës. E hedhur në erë nga komunistët. Ku u martua edhe Skenderbeu.

FB_IMG_1606412969721.jpg

 
Top