Fundi i botes!!!

korado

President
A mendoni ndonjehere se bota si cdo gje tjeter do te kete nje fund?
Si mendoni se do te jete njerezimi deri atehere?
A jane te gjthe keto hipoteza qe "botes po i vjen fundi" te verteta?
Si e perfytyroni ju fundin e botes?
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Fundi i botes!!!

A mendoni ndonjehere se bota si cdo gje tjeter do te kete nje fund?
po do ti vie dhe nuk dyshoj aspak.
Si mendoni se do te jete njerezimi deri atehere?
do te jetoj nje jete te shfrenuar dhe ne nje nivel me te ulet edhe se vet shtazet.
A jane te gjthe keto hipoteza qe "botes po i vjen fundi" te vertteta?
po jane te verteta dhe nuk ka kush qe mund te ndyshoj kete gje.
Si e perfytyroni ju fundin e botes?
si shkaterrrim i qdo gjeje qe ekziston,pra shkaterrimi i qiejve dhe tokes dhe i qdo gjeje qe eshte ne mes tyre .
 

Gjarperesha

Anëtar i Respektuar
Titulli: Fundi i botes!!!

Une e besoj se bota do te kete nje fund.

PHP:
http://www.youtube.com/watch?v=yjJH7i5A5lY
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Fundi i botes!!!

Une e besoj se bota do te kete nje fund.

PHP:
http://www.youtube.com/watch?v=yjJH7i5A5lY
e nderuar nuk eshte e vertete se fundi i botes do te ndodhe ne kete dite qe figuron ne kete video.qe do te ndodhe fundi i botes nuk ka dyshim por ate moment e din vetem All-llahu dhe askush tjeter ja argumenti per kete :
31:34. S'ka dyshim se vetëm All-llahu e di kur do të ndodhë kijameti, Ai e di kur e lëshon shiun. Ai e di se ç'ka në mitra (të nënave), nuk e di kush pos Tij se çka do të ndodhë (çka do të punojë) nesër, dhe askush nuk e di, pos Tij, se në ç'vend (ose kohë) do të vdesë. All-llahu është më i dijshmi, më i njohuri.

7:187. Të pyesin ty (Muhammed) për çastin (katastrofën e përgjithshme) se kur do të ndodhë ai. Thuaj: "Atë e di vetëm Zoti im, kohën e tij nuk mund ta zbulojë kush pos Tij (e sjell kijametin pa e hetuar asnjë nga krijesat). اështja e tij (se kur do të ndodhë) është preokupim i rëndë (për krijesat) në qiej e në tokë. Ai (katastrofa) nuk ju vjen ndryshe, vetëm befas. Të pyesin ty sikur ti di për të. Thuaj: "Për të di vetëm All-llahu, por shumica e njerëzve nuk e dinë (pse është e fshehtë)".
 

sepse

Anëtar i ri
Titulli: Fundi i botes!!!

Me fund apo pa fund te botes, njeriu i jep fund udhetimit te tij ne kete bote pikerisht ne momentin qe vdes, dhe pasi ndodh kjo, atehere nje tjeter fillim fillon, por kesaj here pa fund.
 

korado

President
Titulli: Fundi i botes!!!

Pash robt qitash mi kini hup shpresat e jetes :S:S

Por ja qe do te ndodhe sepse cdo gje ka nje fillim por ka dhe nje mbarim
 

Cyber_Spartacus

Homo Homini Lupus
Titulli: Fundi i botes!!!

Clidhje ka feja me keqperdorimin qe i bejme nenes natyre ne njerzit mos u fusni ne toka qe nuk kane lidhje me bindjet tuaja
 

korado

President
Titulli: Fundi i botes!!!

Clidhje ka feja me keqperdorimin qe i bejme nenes natyre ne njerzit mos u fusni ne toka qe nuk kane lidhje me bindjet tuaja

Ne nuk po perdorim fene,thjesht disa hipoteza per fundin e botes.
 

Cyber_Spartacus

Homo Homini Lupus
Titulli: Fundi i botes!!!

Ne nuk po perdorim fene,thjesht disa hipoteza per fundin e botes.

hipoteza ?? kur thone qe duhet te mos vazhdojme me ndotjen e ajrit sepse behet nje vrime e madhe ne Ozon dhe kjo lejon rrezet e demshme UV etj ska nevoje per hipoteze as per perendi as per fe e ku di une ...... ose kur hedh ne lumenj liqene det mbetje toksike dihet qe do te vrasin keto gjera se ne planetin tone jemi te lidhur ngushte me njeri tjetrin te gjithe organizmat
 

orakulli

Anëtar i Respektuar
Titulli: Fundi i botes!!!

Jane disa mundesi,te cila jane dhe teza nga grupe shkencetaresh.Planeti Mars tregon dy mundesi,fillimin e jetes ne Toke ose periudhen pas mbarimit te jetes ne toke.
Ne vitin 1999 Kongresi Amerikan i ngarkoi detyren Nasa-s te vrojtoje dhe percaktoje asteoridet te cilet kane diameter dhe trajektore qe rezikojne perplasjen me token.Njeri prej tyre ju afrua shume tokes ne vitin 2004.Me programe te sofistikuar Nasa e ka indetifikuar kete asteroid dhe ka percaktuar vitet kur ai vjen perseri afer Tokes.Ky asteroid kalon me afer tokes,me afer se satelitet artificiale,me vitin 2029.Mindesi e perplasjes matematike eshte e vogel,por shkencetaret kane frike se kjo mundesi mund te veje 1,per arsye te mosditjes se si do ve[roje force gravitocianale e tokes mbi.Nese toka e terheqe ate kur ai eshte ne piken me te afert kjo do te sillte perfundimin e jetes ne toke.Pas kesaj ai ka piken tjeter ne vitin 2036.
Nese ndohd kjo njerezimi zhduket pothuaj 99.99%.
Eshte fakt qe asteoridet kane zhdukur Dinosauret(reth 60-70 milon vjte me pare).Nga njera ane ata shkateruan dhe eleminuan cdo gje te gjalle ne toke,ndersa nga ana tjeter ben te mundur ekzistencen ton.Kjo sepse vetem njeri prej llojeve te Dinosaureve te vazhdonte te jetonte edhe sot,T-Rex,njeriu nuk do te kishte mundesi te mbijetonte perballe tij.
Arsyeje tjeter jane stuhite diellore.Pikerisht nga shkencetaret parashikohet stuhia diellore me e madhe e ndodhur ndonjehere,do te ndodhe ne vitin 2012.Parashikohet ndalimi i energjise elektrike,valore,makinave ne rruge etj.Stuhi diellore kane ndodhur dhe ne te kaluaren e aferm dhe te largem por kjo do te kete pikun maksimal.Disa te tjere thone pikerisht ne kete moment invertohen polet e tokes nga ndikimi i fuqishem i stuhise elektromanjetike diellore,e cila shoqerohet me dallge gjigante,vullkane,termete.Nese ndodh kjo njerezimi eleminohet ne masen 80-90 %.
 

Gjarperesha

Anëtar i Respektuar
Titulli: Fundi i botes!!!

e nderuar nuk eshte e vertete se fundi i botes do te ndodhe ne kete dite qe figuron ne kete video.qe do te ndodhe fundi i botes nuk ka dyshim por ate moment e din vetem All-llahu dhe askush tjeter ja argumenti per kete :
31:34. S'ka dyshim se vetëm All-llahu e di kur do të ndodhë kijameti, Ai e di kur e lëshon shiun. Ai e di se ç'ka në mitra (të nënave), nuk e di kush pos Tij se çka do të ndodhë (çka do të punojë) nesër, dhe askush nuk e di, pos Tij, se në ç'vend (ose kohë) do të vdesë. All-llahu është më i dijshmi, më i njohuri.

7:187. Të pyesin ty (Muhammed) për çastin (katastrofën e përgjithshme) se kur do të ndodhë ai. Thuaj: "Atë e di vetëm Zoti im, kohën e tij nuk mund ta zbulojë kush pos Tij (e sjell kijametin pa e hetuar asnjë nga krijesat). اështja e tij (se kur do të ndodhë) është preokupim i rëndë (për krijesat) në qiej e në tokë. Ai (katastrofa) nuk ju vjen ndryshe, vetëm befas. Të pyesin ty sikur ti di për të. Thuaj: "Për të di vetëm All-llahu, por shumica e njerëzve nuk e dinë (pse është e fshehtë)".

Sigurisht Allahu e din me se mire..!!
 

Lepulusee

Vogelusee
Titulli: Fundi i botes!!!

Disa nga shenjat e Kijametit : Ato që kanë ndodhur (kanë kaluar) dhe do të ndodhin, pastaj ato që do ndodhin një herë dhe ato që do të përsëriten, etj.

Mirëpo ndarja më e qartë dhe e pranuar te dijetarët është ndarja e tyre në parashenja të vogla dhe parashenja të mëdha.

Shenjat e vogla janë të shumta, nga ato mund të veçojmë hadithin, ku Xhibrili i bën disa pyetje Resulullahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) rreth Islamit, imanit dhe ihsanit, ndër to edhe rreth prashenjave të Kiameti ku e pyet Xhibrili (alejhi selam): “Më trego mbi shenjat e tij? Tha (Resulullahu): ‘Kur robëresha t'i lindi vetes zonjushe, kur të shihen barinjtë këmbëzbathur, të zhveshur e të mjerë se si garojnë në ndërtimin e godinave të mbudha.” (Muslimi)

Nga shenjat e vogla të Kiametit numërohen: shtimi i pasurisë, përhapja e muzikës, veglave muzikore, konsumimi i alkoolit, ndërprerja e raporteve farefisnore, paraqitja e një kodre të arit nën lumin Eufrat, etj.

Kurse shenjat e mëdha janë dhjetë:

1.2.3. Tri shafitje të tokës .

4.Dalja e Dexhallit.

5.Zbritja e Isait.

6. Dalja e jexhuxhëve dhe mexhuxhëve.

7. Tymi i cili do ta mbulojë tokën.

8. Dalja e një shtaze nga Toka.

9. Lindja e Diellit nga perëndimi.

10. Zjarri që i tubon njerëzit.

Pra këto janë parashenjat e mëdha të Kiametit të cilat përmenden në hadithin që e shënon Muslimi nga Hudhejfe ibn Jeman ku thotë: “Erdhi Muhamedi (salallahu alejhi ue selem) te ne, derisa ne po përkujtonim njëri-tjetrin (këshillonim), e na pyeti: “ا`jeni duke përkujtuar?” Ne thamë: “Po përkujtojmë Kiametin.” Ai tha: “Ai nuk do të ndodh para se të shihni dhjetë shenja.” E i përmendi ato: “Tymi, dexhalli, shtaza, lindja e Diellit nga perëndimi, zbritja e Isait (alejhi selam), jexhuxhët dhe mexhuxhët, tri shafitjet, një në lindje një në perëndim dhe një në gadishullin arabik, ndërsa e fundit nga ato: zjarri që del nga Jemeni, i cili i tubon njerëzit në vendtubimin e tyre.”

Për të kuptuar më gjerësisht rreth këtyre shenjave ju porosisim të lexoni librin “Shenjat e Kijametit” nga Osman Abazi. Allahu e di më së miri.
 

Liza

Anëtar i Respektuar
Titulli: Fundi i botes!!!

Normal qe do te kete fund te botes perndryshe jeta sdo te kishte kuptim
gafi dhe Lepulusee i paskan sjell edhe argumentet lidhur me fundin e botes
 
  • Më pëlqen
Reactions: WxP

Gjarperesha

Anëtar i Respektuar
Titulli: Fundi i botes!!!

Kuptimi i jetes eshte fundi i botes?
 

Gjarperesha

Anëtar i Respektuar
Titulli: Fundi i botes!!!

Sigurisht qe ne jetojme ne kete jete e ne kete bote, por cfare kuptimi do te kishte qe gjate ter jeteste merej me fundin e saj ku fare mire mund te gezosh ate qe te eshte dhene, kewtu nuk them qe ta anashkalosh se pastaj merr jeta per kot...
 

zhandark

Anëtar i ri
Titulli: Fundi i botes!!!

une mendoj se fundi i botes vjen qe ne momentin kur ti vdes ...mendoj se nuk do kete ndonjehre fund total te egzistences se jetes ne toke sepse perderisa eshte krijuar vdekja ateher ajo eshte fundi per cdo qenie njerezore ..po edhe sikur botes ti vije fundi cproblem ka ..fundja cdo gje qe do behet le te behet ..ne nuk e ndalojme dot !!!! gjithsesi asnjehere nuk kam menduar per fundin e botes por me shume kurioze jam te di se si ka lindur bota gje qe besoj se sdo ta dime asnjehre ashtu sic nuk do ta dime as nese do perfundoje apo jo
 

braziljania

Anëtar i Nderuar
Titulli: Fundi i botes!!!

as nuk e perfytyroj fare..ne njerezit kemi manine te mendojme per fundit pa jetuar mire fillimin..........per mua te vij kur te vij.shpresoj te kem vdekur deri atehere........
 
Redaktimi i fundit:

T-Ghost

RossoNero
Titulli: Fundi i botes!!!

korado e ke fjalen per token ,apo per njerezimin ose gjith universin ?
 

korado

President
Titulli: Fundi i botes!!!

Flas per Token se universi nuk ka per ta perjetuar ndonjehere fjalen "FUND".
 

T-Ghost

RossoNero
Titulli: Fundi i botes!!!

Never say never! Edhe toka mund te mos kete nje fund apo vete njerezimi.
Universi mund te kete qene nje pike ,qe me pas u zgjerua ,dhe mund te vazhdoje ne cikle dhe kjo u jep fund shume gjerave .

Nuk e mendoj dot nje fund te Tokes , dhe as dua ta mendoj. Sepse e di se sdo ndodhe ashtu sic e mendoj , lol !
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Fundi i botes!!!

Flas per Token se universi nuk ka per ta perjetuar ndonjehere fjalen "FUND".

Me fal, ekziston ndonje fakt/argument qe e mbeshtet kete :)?
 

DEVIL HAND

Anëtar Aktiv
Titulli: Fundi i botes!!!

do vdesim si i bohet mer jahu ncncncn
 

korado

President
Titulli: Fundi i botes!!!

Me fal, ekziston ndonje fakt/argument qe e mbeshtet kete ?

Sepse universi eshte ne ekspansion dhe ne zgjerim e siper.Ne universi lindin dhe vdesin me miliarda "JETE" ne sekonde,ndersa ai vetem zgjerohet...................
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Fundi i botes!!!

e i nderuar duke u nisur qe qdo krijes ee ka fillimin zhvillimin e pastaj fundin edhe ky univers do ta kete te njetin fat
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Fundi i botes!!!

fund jo por shkaterrim po, duke ditur qe toka perbehet nga 1/3 ta uje eshte llogjike qe rrezikon permbytje te medhaja dhe mbase ky do jete shkaku kryesor.....

Gjithashtu tani kohet e fundit eshte goxha alarmante dhe shqetesues, fakti qe shume punime po kerkohen / behen lart ne planete te tjera qe rrezikon ndonje shperthim te madh......
 

Yellow Redhead

angels walk among us
Titulli: Fundi i botes!!!

fundi i njerezimit po

sidoqofte, nuk besoj se do ndodhe dicka kaq madhore deri ne 50 vitet e ardhshme

sa per me vone, se imagjinoj dot..
 

KENT

Anëtar i ri
Pe: Fundi i botes!!!

C'do fillim eka nje fund...! Une besoj qe nje dite do ti vi fundi planetit "TOKE" kur? se di se kur, por nje koh te larget ndoshta me shekuj.
nje pjese e kesaj shkatrrimi eshte dhe njerzimi qe po ndikon shum keq ne dryshimin e motit ne planetin "TOKE".Por nje gje e theme me bindje sa do qe
shkencetaret te parashikojne se kur do vi fundi planetit "TOKE" vetem zoti qe na krijuar edi se kur dhe cfar do te ndodhi.
 
Top