Fundi Misterioz i Mohenjo-Daro

DEVIL HAND

Anëtar Aktiv
Mahabharata texti epik i Indis esht plot me legjenda rreth nje arme me shkatrrim masiv.

Kerkimi Arkeologjik qe ka germuar mbetjet e Mohenjo-Daro ( mund te gjeni referimente rreth qytetit ne te gjith librat Historik, fundi i i saj esht permledhur ne nje mister) esht gjendur perball nje qyteti shum te perhapur.


Nuk jan te qarta çeshtjet e shkaterrimit te saj, por aty jan gjetur disa reperte: asnje gjurm te katastrofash klime (Termete, ose Permbytje) jan gjetur arm dhe mbetje skeletash njerzish (Sigurisht Lufte). Arkeoloket mbeten te çuditur, sipas atyre katastrofa nuk zgjati shum...

Davneport & Vincenti dy shkenctar mbas espediktave qe kryen formuluan nje teori te habitshme: Qyteti u shpartallua nga nje eksplozion berthamor ose nje gje e till...
Gjeten disa strate xhamash "Jeshile" ajo qe ndodh kur toka dhe rera shkrihen ne temperatura shum te larta (pastaj ftohen dhe behen te forta mbas pak) si ç'do eksperiment berthamor qe kan ber njerzit (prsh ne shkreteriren e Nevada).
Analizat moderne nxorren ne drit qe shum mbetje te qyteti Antik ishin shkrir ne temperatura shum te larta ( te pakten 1500 grad), esht qendur dhe epiqendra e supozimit te eksplozionit dhe nga e cila te gjitha shtepit ishin karbonizuar deri ne thellsin e tyre...dhjetra & qindra skeleta u gjenden ne zonen e Mohenjo-Daro me nje livel radioaktiviteti qe kalonte livelin normal mbi 50 her (!!!)

Tekstri Indian ne te cilin bej referiment ne fillim te keti artikulli, risjell ne nje kapitull qe flet per nje objekt qe bente zjall pa shkaktuar tym...kur ky objekt preku ne tok erresira mbuloj qiellin, uragane dhe stuhi shkatarruan tersisht qytetin, nje shperthim i tmerrshem dogji mirja kash dhe persona duke i ber hi... Qytetar, burra te qytetit dhe luftetar per shum dit kerkuan ta pastrojn pluhrat helmuese me ndihmen e lumit...

Ky mister esht dhe tani i pa zgjidhur, Arkeologjia tradicionale vazhdon i klasifikoj si mite te gjith tekstet e mbietuara me mijra vjet.
Te gjith legjendat mbi permbytje, shkrimet ne librat Vediçi qe flasin per anije kozmike dhe shperthime te tilla mbahen me nje an dhe nuk vlersohen; shkrimet Maya ( te kujtojm qe kishin aftesit te krijonin nje kalendar me te akuruar se i joni) dhe gjith profecit e popujve antik injorohen sistematikisht.Doja Qe te lexonit dhe ju o miq kete artikull qe mua mu duk interesant :).

Per me teper info rreth shperthimit misterjoz ne Indi mund te vizitoni :
Ancient nuclear blasts and levitating stones of Shivapur - Pravda.Ru

Best Evidence?


Perktheu DEVIL HAND
 
Redaktimi i fundit:
Top