• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Gatime me veze

sec_l

NJERI I THJESHT
Vezë të mbushura me sallatë ruse

Zgjidhen vezë të forta, qërohen, ndahen përgjysmë duke i hequr të verdhën. Gjysmat e vezëve (të bardhat) mbushen me sallatë ruse të gatshme dhe sipër zbukurohen me të verdhat e vezëve të thërmuara, me majdanoz të grirë hollë dhe me copëza gogozhare.



Për 1 person:

sallatë ruse 1 lugë gjelle, majdanoz 1 fije, pak gogozhare.


Omëletë me djathë

Rrihen vezët, i shtohet djathë i thërrmuar i bardhë ose kaçkavall i grirë në rende, kripë dhe qumësht.Skuqet në yndyrë të nxehtë dhe mblidhet në formë roleje.



Për 1 person:

vezë 1 ose 2 kokrra, yndyrë 2 lugë gjelle, djathë i grirë 1 lugë gjelle, qumësht 2 lugë gjelle, pak kripë.


Vezë me qepë e domate

Qepët e grira hollë kaurdisen sa të zverdhen e të zbuten.Hidhen domatet e qëruara nga cipa dhe vazhdohet kaurdisja, shtohet kripë, piper, majdanoz dhe vezët sipër. Skuqen sa të mpikset e bardha e vezës.

Për 1 person:

vezë 1 ose 2 kokrra, qepë 1 kokërr mesatare, vaj 2 lugë gjelle, domate 1 kokërr mesatare, kripë, piper, majdanoz.

Vezë syze me qepë të njoma

Qepët e njoma të pastruara e te lara mire priten 3-4 cm, skuqen në zjarr të ngadalte te mbuluar me kapak sa të zbuten, Hidhet kripë, kopër dhe se fundi vezët.


Për 1 person:

vezë 1 ose 2 kokrra, qepë 2 copë mesatare, vaj 2 lugë gjelle, kripë, kopër.
 

sec_l

NJERI I THJESHT
Veze skoceze

Veze skoceze

6 vezë, 200 gr mish vici i grirë, 40 gr bukë e thekur e grirë, 30 gr miell, vaj ulliri, kripë, piper.

Përgatitja:

Zihen 4 vezë në një enë plot me ujë. Koha e zierjes duhet të jetë ekzaktësisht 8 minuta nga momenti që fillojnë zierjen. Pas kësaj, ftohen në ujë të ftohtë të rrjedhshëm, u hiqet lëvozhga, u hidhet pak kripë dhe piper.

Merret me dorë pak mish i grirë dhe mbulohen vezët e ziera.

Në një tas rrihen vezët e mbetura. Mielli dhe buka e thekur e grirë vendosen në dy pjata të ndryshme.

Vezët e mbuluara me mishin e grirë lyhen me miell, lyhen me vezët e rrahura, dhe pastaj lyhen me bukën e thekur të grirë.

Pastaj skuqen për 10 minuta në vajin e ullirit të nxehur shumë, rrotullohen shpesh, kullohen në kartën e kuzhinës, u hidhet kripë dhe shërbehen të ngrohta.

6 vezë, 200 gr mish vici i grirë, 40 gr bukë e thekur e grirë, 30 gr miell, vaj ulliri, kripë, piper.

Përgatitja:

Zihen 4 vezë në një enë plot me ujë. Koha e zierjes duhet të jetë ekzaktësisht 8 minuta nga momenti që fillojnë zierjen. Pas kësaj, ftohen në ujë të ftohtë të rrjedhshëm, u hiqet lëvozhga, u hidhet pak kripë dhe piper.

Merret me dorë pak mish i grirë dhe mbulohen vezët e ziera.

Në një tas rrihen vezët e mbetura. Mielli dhe buka e thekur e grirë vendosen në dy pjata të ndryshme.

Vezët e mbuluara me mishin e grirë lyhen me miell, lyhen me vezët e rrahura, dhe pastaj lyhen me bukën e thekur të grirë.

Pastaj skuqen për 10 minuta në vajin e ullirit të nxehur shumë, rrotullohen shpesh, kullohen në kartën e kuzhinës, u hidhet kripë dhe shërbehen të ngrohta.
 

sec_l

NJERI I THJESHT
Spinaq me vezë

Spinaq me vezë

Nevojitet; 1 kg spinaq i fresket,1 qepe, 5 veze, yndyre (per fergim),
kripe, melmese (kripe e shtojce perimesh).


Pastrohet spinaqi dhe grihet ne 2-3 pjese (fleta e spinaqit). Pasi te
kemi vene yndyren te zjarr, hudhet qepa e grire imet dhe zbutet mire, pastaj hidhet spinaqi me kripe dhe te gjitha melmesat dhe fergohet 20 minuta derisa masa e spinaqit te kete rene ne fund te tenxheres dhe te jete zbutur mire. Pasi te zbutet e te fergohet mire, spinaqi hidhet ne nje tepsi dhe masa rrafshohet neper tere tepsine, i hudhen vezet siper (vezet e pa rrahura) dhe futet ne furre per tu pjekur vezet si dhe per te leshuar leng spinaqi. Piqet ne temp te larte per 30-35 minuta.
 

sec_l

NJERI I THJESHT
Fergese Tirane

Fergese Tirone

Për 4-5 persona duhen:

Speca 8-10 copë mesatare, domate 4-5 kokrra mesatare, yndyrë për skuqje, 2 filxhanë kafeje, miell 1 lugë gjelle, vezë 2 kokrra, hudhra 4-5 thelpinj, gjizë 4-5 lugë gjelle, spec djegës sipas dëshirës.

Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Në yndyrën e mbetur hidhet domatet e qëruara nga cipa dhe të grira hollë, kaurdisen derisa masa të trashet, hiqet nga zjarri i hidhen vezë, spec djegës, majdanoz i grirë hollë, gjizë ose djathë. Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar.


E preferuara ime vdes sidomos kur e haj me çap e gatuj noi her vet knej po sme del siçe du se ska gjiz :p po i hudh djath po djathi ketyre ska kryp lol po hahet shtyhet :p
 
Top