Gezuar Krishtlindja

kitrra 123

plak gjufurrak
Te gjithe shqipëtarëve, në veçanti besimtarëve të Krishterë, kudo që ndodhen ata, me fat festa e Kershëndellave.
Paqja mbretroftë në shtepitë dhe zemrat tuaja.
Gezuar për jetë e mot!

Zoti e bekoftë popullin shqiptar.


49074818_10213930177468308_248480990698143744_n.jpg
 

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Gezuar kujdo feston......
Personalisht e kam dite jo feste, edhe pse jam ortodokse....por ja qe ca gjera si kemi ne dore :)

Gezuar dhe krishti qofte me ju
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Gezuar Paqe dhe begati per ju dhe familjet tuaja!! :))
 

jana80

Super Moderator
Gezuar Krishtelindjet te gjithe besimtareve katolik dhe ortodoks.
IMG-20181224-WA0013.jpg
IMG-20181224-WA0021.jpg
 

jana80

Super Moderator
Il discorso pronunciato da Bergoglio nell'omelia di ieri....
un Papa così non l'avremo mai più!

Puoi avere difetti, essere ansioso e perfino essere arrabbiato, ma non dimenticare che la tua vita è la più grande impresa del mondo. Solo tu puoi impedirne il fallimento. Molti ti apprezzano, ti ammirano e ti amano. Ricorda che essere felici non è avere un cielo senza tempesta, una strada senza incidenti, un lavoro senza fatica, relazioni senza delusioni. Essere felici significa trovare la forza nel perdono, la speranza nelle battaglie, la sicurezza nella fase della paura, l'amore nella discordia. Non è solo godersi il sorriso, ma anche riflettere sulla tristezza. Non è solo celebrare i successi, ma imparare dai fallimenti. Non è solo sentirsi felici con gli applausi, ma essere felici nell'anonimato. Essere felici non è una fatalità del destino, ma un risultato per coloro che possono viaggiare dentro se stessi. Essere felici è smettere di sentirsi una vittima e diventare autore del proprio destino. È attraversare i deserti, ma essere in grado di trovare un'oasi nel profondo dell'anima. È ringraziare Dio ogni mattina per il miracolo della vita. Essere felici é non avere paura dei propri sentimenti ed essere in grado di parlare di te. Sta nel coraggio di sentire un "no" e ritrovare fiducia nei confronti delle critiche, anche quando sono ingiustificate. È baciare i tuoi figli, coccolare i tuoi genitori, vivere momenti poetici con gli amici, anche quando ci feriscono. Essere felici è lasciare vivere la creatura che vive in ognuno di noi, libera, gioiosa e semplice. È avere la maturità per poter dire: "Ho fatto degli errori". È avere il coraggio di dire "Mi dispiace". È avere la sensibilità di dire "Ho bisogno di te". È avere la capacità di dire "Ti amo". Possa la tua vita diventare un giardino di opportunità per la felicità ... che in primavera possa essere un amante della gioia ed in inverno un amante della saggezza. E quando commetti un errore, ricomincia da capo. Perché solo allora sarai innamorato della vita. Scoprirai che essere felice non è avere una vita perfetta. Ma usa le lacrime per irrigare la tolleranza. Usa le tue sconfitte per addestrare la pazienza. Usa i tuoi errori con la serenità dello scultore. Usa il dolore per intonare il piacere. Usa gli ostacoli per aprire le finestre dell'intelligenza. Non mollare mai ... Soprattutto non mollare mai le persone che ti amano. Non rinunciare mai alla felicità, perché la vita è uno spettacolo incredibile.

È troppo bello per tenerlo solo per me.


Fjalimi i Bergoglio në meshën e djeshme…

nuk do ta kemi më kurrë një Papë të tillë përsëri!


Ju mund të keni të meta, të jeni në ankth dhe madje të zemëroheni, por mos harroni se jeta juaj është ndërmarrja më e madhe në botë. Vetëm ju mund ta parandaloni atë të dështojë. Shumë ju vlerësojnë, ju admirojnë dhe ju duan. Mos harroni se të jesh i lumtur nuk është të kesh një qiell pa stuhi, një rrugë pa aksidente, një punë pa lodhje, marrëdhënie pa zhgënjime. Të jesh i lumtur do të thotë të gjesh forcë në falje, shpresë në beteja, siguri në fazën e frikës, dashuri në mosmarrëveshje. Ajo jo vetëm që po shijon buzëqeshjen, por edhe reflekton në trishtim. Nuk është vetëm të festosh sukseset, por të mësosh nga dështimet. Nuk është vetëm të ndjehesh i lumtur me duartrokitjet, por të jesh i lumtur në anonimitet. Të jesh i lumtur nuk është një fat i fatit, por një rezultat për ata që mund të udhëtojnë brenda vetes. Të jesh i lumtur është të ndalosh të ndjehesh si viktimë dhe të bëhesh autori i fatit tënd. Po kalon në shkretëtira, por duke qenë në gjendje të gjejë një oaz të thellë në shpirt. Po e falënderon Zotin çdo mëngjes për mrekullinë e jetës. Të jesh i lumtur nuk është të kesh frikë nga ndjenjat e tua dhe të jesh në gjendje të flasësh për ty. Inshtë në guximin të dëgjosh një "jo" dhe të gjesh besim në kritikë, edhe kur ato janë të pajustifikuara. Isshtë puthja me fëmijët tuaj, përkëdheljet e prindërve tuaj, jetimi i momenteve poetike me miqtë, edhe kur ata na lëndojnë. Të jesh i lumtur është të lejosh krijesën që jeton në secilin prej nesh të jetojë, e lirë, e gëzueshme dhe e thjeshtë. Havingshtë pjekuria të jetë në gjendje të them: "Kam bërë gabime". Havingshtë guximi të thotë "Më vjen keq". Havingshtë ndjeshmëria për të thënë "Unë kam nevojë për ty". Havingshtë aftësia për të thënë "Unë të dua". Le të bëhet jeta juaj një kopsht i mundësive për lumturi ... që në pranverë mund të jetë një dashnor i gëzimit dhe në dimër një dashnor i mençurisë. Dhe kur gaboni, filloni. Sepse vetëm atëherë do të dashuroheni në jetë. Do të gjeni që të jesh i lumtur nuk është të kesh një jetë të përsosur. Por përdorni lot për të ndezur tolerancën. Përdorni humbjet tuaja për të trajnuar durimin. Përdorni gabimet tuaja me qetësinë e skulptorit. Përdorni dhimbjen për të intonuar kënaqësinë. Përdorni pengesa për të hapur dritaret e inteligjencës. Asnjëherë mos u dorëzo ... Mbi të gjitha, kurrë mos heq dorë nga njerëzit që të duan. Asnjëherë mos hiqni dorë nga lumturia, sepse jeta është një pamje e jashtëzakonshme.

Perkthyes google trad.. sorry
 
Il discorso pronunciato da Bergoglio nell'omelia di ieri....
un Papa così non l'avremo mai più!

Puoi avere difetti, essere ansioso e perfino essere arrabbiato, ma non dimenticare che la tua vita è la più grande impresa del mondo. Solo tu puoi impedirne il fallimento. Molti ti apprezzano, ti ammirano e ti amano. Ricorda che essere felici non è avere un cielo senza tempesta, una strada senza incidenti, un lavoro senza fatica, relazioni senza delusioni. Essere felici significa trovare la forza nel perdono, la speranza nelle battaglie, la sicurezza nella fase della paura, l'amore nella discordia. Non è solo godersi il sorriso, ma anche riflettere sulla tristezza. Non è solo celebrare i successi, ma imparare dai fallimenti. Non è solo sentirsi felici con gli applausi, ma essere felici nell'anonimato. Essere felici non è una fatalità del destino, ma un risultato per coloro che possono viaggiare dentro se stessi. Essere felici è smettere di sentirsi una vittima e diventare autore del proprio destino. È attraversare i deserti, ma essere in grado di trovare un'oasi nel profondo dell'anima. È ringraziare Dio ogni mattina per il miracolo della vita. Essere felici é non avere paura dei propri sentimenti ed essere in grado di parlare di te. Sta nel coraggio di sentire un "no" e ritrovare fiducia nei confronti delle critiche, anche quando sono ingiustificate. È baciare i tuoi figli, coccolare i tuoi genitori, vivere momenti poetici con gli amici, anche quando ci feriscono. Essere felici è lasciare vivere la creatura che vive in ognuno di noi, libera, gioiosa e semplice. È avere la maturità per poter dire: "Ho fatto degli errori". È avere il coraggio di dire "Mi dispiace". È avere la sensibilità di dire "Ho bisogno di te". È avere la capacità di dire "Ti amo". Possa la tua vita diventare un giardino di opportunità per la felicità ... che in primavera possa essere un amante della gioia ed in inverno un amante della saggezza. E quando commetti un errore, ricomincia da capo. Perché solo allora sarai innamorato della vita. Scoprirai che essere felice non è avere una vita perfetta. Ma usa le lacrime per irrigare la tolleranza. Usa le tue sconfitte per addestrare la pazienza. Usa i tuoi errori con la serenità dello scultore. Usa il dolore per intonare il piacere. Usa gli ostacoli per aprire le finestre dell'intelligenza. Non mollare mai ... Soprattutto non mollare mai le persone che ti amano. Non rinunciare mai alla felicità, perché la vita è uno spettacolo incredibile.

È troppo bello per tenerlo solo per me.


Fjalimi i Bergoglio në meshën e djeshme…

nuk do ta kemi më kurrë një Papë të tillë përsëri!


Ju mund të keni të meta, të jeni në ankth dhe madje të zemëroheni, por mos harroni se jeta juaj është ndërmarrja më e madhe në botë. Vetëm ju mund ta parandaloni atë të dështojë. Shumë ju vlerësojnë, ju admirojnë dhe ju duan. Mos harroni se të jesh i lumtur nuk është të kesh një qiell pa stuhi, një rrugë pa aksidente, një punë pa lodhje, marrëdhënie pa zhgënjime. Të jesh i lumtur do të thotë të gjesh forcë në falje, shpresë në beteja, siguri në fazën e frikës, dashuri në mosmarrëveshje. Ajo jo vetëm që po shijon buzëqeshjen, por edhe reflekton në trishtim. Nuk është vetëm të festosh sukseset, por të mësosh nga dështimet. Nuk është vetëm të ndjehesh i lumtur me duartrokitjet, por të jesh i lumtur në anonimitet. Të jesh i lumtur nuk është një fat i fatit, por një rezultat për ata që mund të udhëtojnë brenda vetes. Të jesh i lumtur është të ndalosh të ndjehesh si viktimë dhe të bëhesh autori i fatit tënd. Po kalon në shkretëtira, por duke qenë në gjendje të gjejë një oaz të thellë në shpirt. Po e falënderon Zotin çdo mëngjes për mrekullinë e jetës. Të jesh i lumtur nuk është të kesh frikë nga ndjenjat e tua dhe të jesh në gjendje të flasësh për ty. Inshtë në guximin të dëgjosh një "jo" dhe të gjesh besim në kritikë, edhe kur ato janë të pajustifikuara. Isshtë puthja me fëmijët tuaj, përkëdheljet e prindërve tuaj, jetimi i momenteve poetike me miqtë, edhe kur ata na lëndojnë. Të jesh i lumtur është të lejosh krijesën që jeton në secilin prej nesh të jetojë, e lirë, e gëzueshme dhe e thjeshtë. Havingshtë pjekuria të jetë në gjendje të them: "Kam bërë gabime". Havingshtë guximi të thotë "Më vjen keq". Havingshtë ndjeshmëria për të thënë "Unë kam nevojë për ty". Havingshtë aftësia për të thënë "Unë të dua". Le të bëhet jeta juaj një kopsht i mundësive për lumturi ... që në pranverë mund të jetë një dashnor i gëzimit dhe në dimër një dashnor i mençurisë. Dhe kur gaboni, filloni. Sepse vetëm atëherë do të dashuroheni në jetë. Do të gjeni që të jesh i lumtur nuk është të kesh një jetë të përsosur. Por përdorni lot për të ndezur tolerancën. Përdorni humbjet tuaja për të trajnuar durimin. Përdorni gabimet tuaja me qetësinë e skulptorit. Përdorni dhimbjen për të intonuar kënaqësinë. Përdorni pengesa për të hapur dritaret e inteligjencës. Asnjëherë mos u dorëzo ... Mbi të gjitha, kurrë mos heq dorë nga njerëzit që të duan. Asnjëherë mos hiqni dorë nga lumturia, sepse jeta është një pamje e jashtëzakonshme.

Perkthyes google trad.. sorry

Shumë faleminderit që e ndave me ne.

.... të ndihmoshin e të ruashin nga e keqja kto ditë të Krishlindjeve 🙏
 

jana80

Super Moderator
IMG-20201224-WA0007.jpg
Gezuar krishtelindjet te krishtere, per shume vjet gezuar
Pace, harmoni, dashuri dhe shendet per ju familjaret e juje dhe per te gjithe miqt kudo qe i keni
Zoti qofte me ne
GEZUAR🥂
 
Top