Gjëzëtari: Gjëza logjike

Gi de Masha

Anëtar i ri
Definicioni: Ç'është gjëza?

Pyetje nga njohuritë për një fushë, që parashtrohet si problem me disa të dhëna ndihmuese për ta zgjidhur. Përshkrim i tërthortë e i ngjeshur i një sendi ose i një dukurie, që i jepet dikujt për ta gjetur se çfarë do të thotë.

Në postimin tjetër po sjell gjëzën e parë. Besoj edhe ju do të bashkëngjiteni.

Argëtim të këndshëm.
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
Gjëza e parë

Një prind shkoi në shkollë për të parë suksesin e fëmijëve. Kur hyri në shkollë rastisi që të gjithë të ishin në mësim. Në sallë të arsimtarëve ishte vetem mësuesi i matematikës. Pasi u ngjatjetuan zhvilluan këtë bisedë:

- Sa fëmijë ke axhë? - e pyeti mësuesi i matematikës.

Prindi ishte i mençur dhe si me tertip ( marifet ) u përgjigj:

- Po, në shtëpi kam djem dhe vajza. Kur djali shkon në shkollë paradite, në shtëpi më mbesin sa dem po aq edhe vajza. Por, kur djali kthehet nga shkolla dhe vajza shkon në shkollë pasdite, në shtëpi më mbesin dy herë më shumë djem se vajza.

Sa fëmijë kishte ky prind, prej tyre sa djem dhe sa vajza?
 

Desa

Felix - Culpa
Një grup gjurmuesish hasin në kanibalë diku në një ishull. Udhëheqësi i kanibalëve i lidh i përgadit për ti ngrënë, mirëpo u jep një mundësi për të shpetuar. U jep një copë letër dhe një laps ku ata mund të shkruajn cfar tu doje zemra. Mirëpo nëse ajo që kanë shkruar është e vërtetë, do ti ziej dhe haje, nëse nuk është e vërtetë do ti pjeke dhe haje.
Njëri prej tyre shkruan dicka dhe shpëton. Çfar shkrojti ai?
 

titan

Requiem for a dream
Një grup gjurmuesish hasin në kanibalë diku në një ishull. Udhëheqësi i kanibalëve i lidh i përgadit për ti ngrënë, mirëpo u jep një mundësi për të shpetuar. U jep një copë letër dhe një laps ku ata mund të shkruajn cfar tu doje zemra. Mirëpo nëse ajo që kanë shkruar është e vërtetë, do ti ziej dhe haje, nëse nuk është e vërtetë do ti pjeke dhe haje.
Njëri prej tyre shkruan dicka dhe shpëton. Çfar shkrojti ai?
Zemren time do e pjekesh dhe do e ziesh. Lol lol
 

Desa

Felix - Culpa
Përqëndrohuni te fjalët ziej- pjekë, ziej-pjekë....?
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
Dy vajza dhe tre dem
ëëëëë. e paskatë!
sipas kësaj: kur djali shkon në shkollë, në shtëpi mbesin 2 djem e 2 vajza, mirëpo kur djali kthehet nga shkolla dhe vajza shkon në shkollë, po bëhen 3 djem dhe një vajzë!
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
iva said:
Ate

here per mendoj se jane 4 djem dhe tre vajza
E kam gjet @ademgashi_dk ,po mos me hidhero te me thuash jo.


E tani, po! Saktë. Ishin 7 fëmijë, prej tyre 4 djem dhe tri vajza!

Pac një ditë të mirë!
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
Po veteshpallem fituese mqs ti sme shpalle.
Dhe fituesja e kesaj gjeze, eshte ajo dhe vetem ajo qe mencuria i rrjedh nga floket,qe diten e ben nate ,dmth ylli Iva me pak fjale??????
 

Desa

Felix - Culpa
Ty do të pjek dhë do të ha ??


Për të mbetur në temë, kjo është përgjigja. Si?
Ai tha: ti do më pjekësh dhe hash.
Është e vërtetë se atë do e pjekin por në rast të së vërtetës atë do e zjenin. ?
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
Gjëza e dytë


18.12.2015- gjëzë logjike - renditja e gotave.jpgArgëtim të këndshëm.
Ju dëshiroj një mbrëmje të mrekullueshme!

P.S: Pak ndihmë: gotat duhet të kenë këtë renditje( duhet të duken pas intervenimit ): e plotë, bosh, e plotë, bosh..., por ke mundësi të lëvizësh vetëm një gotë!
 
Redaktimi i fundit:

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
Me i shkatheti:Sa m3 dhè,ka nje grope me permasat 2:3:2 (gjatesi,lartesi,gjeresi)?
 

Desa

Felix - Culpa
Gjëza e dytë


18.12.2015- gjëzë logjike - renditja e gotave.jpgArgëtim të këndshëm.
Ju dëshiroj një mbrëmje të mrekullueshme!

P.S: Pak ndihmë: gotat duhet të kenë këtë renditje( duhet të duken pas intervenimit ): e plotë, bosh, e plotë, bosh..., por ke mundësi të lëvizësh vetëm një gotë!

Nuk shoh gota!
Po ju tjerët?
 

Desa

Felix - Culpa
Nuk mund të hap foton jpg që zotëri Gashi ka postuar.
Ti mirë ja bëre ivy?
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
Prane e prane nje kafaz me pellumba dhe nje peme.Kur pellumbat dilnin jashte ata uleshin ne deget e pemeve.Kur ata shkonin e uleshin cift ,ngelej nje dege pa pellumba.Kur uleshin tek,ngelej nje pellumb pa dege.
Sa pellumba dhe sa dega ishin?
 

Desa

Felix - Culpa
4 pëllemba
3 degë ?

2 pëllumba çift në dy degë - një degë bosh.
3 pëllumba në 3 degë - një pëllumb mbetet pa. Kështu e llogarita unë...
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
4 pëllemba
3 degë ?

2 pëllumba çift në dy degë - një degë bosh.
3 pëllumba në 3 degë - një pëllumb mbetet pa. Kështu e llogarita unë...
Po e sakte Desa.
 

Desa

Felix - Culpa
Gjëza e dytë


18.12.2015- gjëzë logjike - renditja e gotave.jpgArgëtim të këndshëm.
Ju dëshiroj një mbrëmje të mrekullueshme!

P.S: Pak ndihmë: gotat duhet të kenë këtë renditje( duhet të duken pas intervenimit ): e plotë, bosh, e plotë, bosh..., por ke mundësi të lëvizësh vetëm një gotë!

@ademgashi_dk jeg kan ikke åbne jpg billedet for at kunne svare. Vil de være sød at oploade det igen. Mange hilsener.?
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
@ademgashi_dk jeg kan ikke åbne jpg billedet for at kunne svare. Vil de være sød at oploade det igen. Mange hilsener.?
Tusind tak. Hvor bor du? Jeg bor i Vejle!

Si ka mundesi qe s po arrin ta hapesh fotografine, moj søde Desa?

Tani jam i zene. Me vone e sjell linkun e faqes sime me gjeza ne FB.

Ha’ en god aften!
 

Gi de Masha

Anëtar i ri
DeSa, a po e sheh tani foton?

18.12.2015- gjëzë logjike - renditja e gotave.jpg
 
Top