Gjëzëtari: Gjëza logjike

Desa

Felix - Culpa
Mund të thuash tre ditë njëra pas tjetrës, por pa përmendur: e hënë, e martë, e mërkurë, e enjte, e premte, e shtunë dhe e dielë?
 

Desa

Felix - Culpa
Tjetra:
Nëse një mjek ju jep 3 pilula dhe ju thotë të merrni një në çdo gjysmë ore. Për sa kohë do i mbaroni të trijat?
 

Desa

Felix - Culpa
Data 1,2,3 ?
Në fakt mund të jetë një përgjigje alternative.
Ajo që kërkohej ishte, shembull: dje, sot dhe nesër ?

Nje ne cdo gjys ore i bie 1 cdo 30 minuta.
3/30 i bie 90 min
Pra 1 ore e gjys

1 orë.
Të parën e mer në këtë moment, të dytën pas gjysmë ore dhe të tretën gjysmë ore më pas. ?
 
Top