Gjithçka gati për Konferencën "Kosova dhe bota arabe"

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Një numër i madh gazetarësh, analistësh dhe publicistësh nga shtetet arabe po qëndrojnë në Kosovë.


Ata do t'i hedhin në faqe gazetash përshtypjet e tyre për shtetin e ri dhe kështu të ndihmojnë krijimin e një opinioni pozitivë për Kosovën në vendet arabe. Presin që edhe shtetet e tyre ta njohin shtetin e Kosovës Arsyeja e vonesës së njohjeve të pavarësisë nga shtete arabe, sipas këtyre përfaqësuesve të shoqërisë civilë është afërsia që kanë disa nga këto shtete me Rusinë. E jo edhe aq afërsia e Kosovës me SHBA-në. "E kuptoj plotësisht përkrahjen që e kanë shqiptarët për SHBA-në, por te ne në rajon kemi një imazh tjetër për SHBA-në. Dhe aty shtrohet pyetja pse SHBA-ja nuk luajnë të njëjtin rolë edhe atje, për të ndihmuar në krijimin e shteteve demokratike., ka thënë drejtori i Forumit "Syria 2015" Jamal Barout. Gjithashtu, përfaqësuesit e shoqërisë civile të shteteve arabe kanë thënë se pritjet e qytetarëve kosovarë që shtetet arabe do ta njohin pavarësinë për shkak të fesë islame janë të gabueshme. Sepse sipas tyre feja nuk ka qenë faktor atje, por interesat e ndryshme. Gazetarët, analistët dhe përfaqësuesit e tjerë të shoqërisë arabe do të marrin pjesë në konferencën: "Kosova dhe bota arabe" e cila do të mbahet të hënën. Kjo konferencë është vazhdimësi e konferencës më temë të njëjtë që është mbajtur në Jordani. Konferencën në Prishtinë e organizon, organizata jo qeveritare vendëse "Forumi 2015". /ktv/
 

Liza

Anëtar i Respektuar
Ajt ishalla po na pranojn edhe keta neve si Shtet :kercim:
 

Ado

FISEBILIL-LAH
Ishalla Ka sukses kjo Konferenc :D
 

Lauri

Anunnak
Perzijeni shtetin me fe,perzijeni.Vetem keq do te keni
 

Ado

FISEBILIL-LAH
Perzijeni shtetin me fe,perzijeni.Vetem keq do te keni


futja pordh ti futja :D //

a po e perzin kush FEN me SHTET ?

kjo konferenc osht per njohjen e pavarsis jo per Fe :D
 

Lauri

Anunnak
futja pordh ti futja :D //

a po e perzin kush FEN me SHTET ?

kjo konferenc osht per njohjen e pavarsis jo per Fe :D
Ti ke nevoje per edukate.Pastro fjalorin,nuk ofendova asnje
 
Top