Gjykimi i Salomon_it.

Lauri

Anunnak
Salomon ishte mbreti i lll* i Izraelit në 970 para Krishtit, i biri i profetit David.
Ai kishte 700 gra të martuara dhe 300 konkubine, të gjitha të zyrtarizuara.
Ndodh që, lindin dy gra për një ditë dy fëmijë meshkuj. Pas pak muajsh vdiq njëri nga këta fëmijë gjatë natës kur të gjithë flinin. Gruaja e fëmijës së vdekur pasi pa këtë disfatë që i kishte ndodhur, ndërroi mënjëherë fëmijën e vdekur me fëmijën e gruas tjetër para se ajo të zgjohej. Pasi fëmijët ishin njesi si dy binjakë për t'u parë.
Më vonë, kjo ngjarje vazhdon me akuzën e gruas së fëmijës së gjallë që fëmija i vdekur nuk ishte i sajë pasi e njihte bebin e vet, dhe që është ndërruar natën nga gruaja tjetër, e cila natyrisht, e kundërshton këtë akuzë.
Paraqiten të dyja para burrit të tyre Salomon për gjykim. Pasi ai dëgjoi versionet e të dy grave që ishin aty pranë bashkë me të dy fëmijët, i jep urdhër shërbëtorit të tij që t'a ndaj në mes me shpatë fëmijën e gjallë.
FB_IMG_1601039623869.jpg

Volta_della_stanza_della_segnatura_08_giudizio_di_salomone.jpg
Gruaja që ndrroj fëmijen ulet në gjunjë e lutet të mos kryhet kjo punë. Ndërsa, nëna e vërtetë, instinktivisht hidhet fizikisht t'a ndalojë shërbëtorin të vrasë fëmijën, duke i thënë Salomon it që; do ja fal këtë fëmijë asajë, veq të mos kryhet ky gjykim.

Kështu mbreti kuptoj nënën e vërtetë të fëmijës akoma në jetë. E gjithë kjo ishte vetëm një provokim i Salomon_it që po i bënte grave, për të çuar drejtësinë në vënd.

Kjo ngjarje biblike ka ushqyer pasionin, dhe ka ngjyrosur penelin e piktorit Raffaello Sanzio në një afresk të vitit 1508. :)

Për ForuminVirtual: By Lauri anunnak 🤗
 
Top