Google Nest, pajisja që gjurmon aktivitetin e trupit tuaj në shtrat

Shiko fotografinë 1919862

Google Nest Hub do të gjurmojë aktivitetin e trupit të përdoruesve në shtrat për të gjeneruar raporte të personalizuara të gjurmimit të gjumit. Teknologjia e skanimit e bazuar në radar zbulon lëvizjen, duke përfshirë kollitjen dhe gërhitjen, si dhe ndryshimet e dritës dhe temperaturës. Por tiparet e reja janë kritikuar për mbledhjen e të dhënave kur përdoruesit janë “më të prekshmit”.


Google tha se tiparet e reja ishin “ndërtuar me privatësi në mendje” – dhe të dhënat e mbledhura nuk do të përdoren për të krijuar reklama të personalizuara. Pronarët gjithashtu mund të zgjedhin të çaktivizojnë gjurmimin e lëvizjes dhe mikrofonin – dhe të fshijnë të gjitha të dhënat e ruajtura

Radari Soli i Google u përdor për herë të parë për të lejuar përdoruesit e smartphone Pixel 4 të heshtnin telefonatat dhe të bënin pauzë ose të kapërcenin gjurmët e muzikës duke bërë gjeste në ajër me gishtat e tyre – por ai u hoq nga Pixel 5 për të ulur kostot. Përdoruesit e Nest 2 do të jenë në gjendje ta përdorin atë për të aktivizuar funksione të tilla si përgjimi i një alarmi. Por gjithashtu do të mbledhë të dhëna për të gjeneruar këshilla dhe orare të personalizuara të gjumit, fillimisht si një “pamje paraprake falas”, megjithëse Google tha që mund të kërkojë një tarifë pajtimi në të ardhmen.

Në vitin 2019, menaxheri i produktit Pixel, Brandon Barbello i tha The Verge se teknologjia “mund të ndiejë lëvizjen aq precize sa krahët e një fluture”.

/BM
 
Top