Gradacela e Reve

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
mvrdv_the_cloud_1.jpg

Arkitektet MVRDV kane projektuar dy gradacela ne Seul, Kore, qe do te bashkohen ne maje nga nje grup blloqesh.

Grupi i blloqeve eshte projektuar ne katin e 27 (njezet e shtate) ne lartesine 260-300 m, te quajtura kolektivisht “cloud- rete”, dhe do te akomodoje nje atrium, restorant, palester, nje qender konferencash dhe zyra-hotele.

Katet e mbetura 54 - 60 te kullave do te mbushen nga apartamente luksoze, disa prej te cilave do te kene dhoma me double volume.

Apartamentet do te zene nivelet e terrenit, ndersa katet e larta do te jete e rezervuara per penthouses.(apartamente me luksoze)

Arkitektja Martha Schwartz ka hartuar nje seri te shesheve, kopshteve dhe pishinave qe rrethojne ndertesat e reja.

Projekti eshte pjese e nje masterplani per zonen e Korese nga studioja Nju jorkeze Libeskind dhe supozohet te perfundoje ne vitin 2015.

p.s une kur pashe foton e pare mu kujtua 9.11 dhe thash mos ishin inspiruar nga ajo ngjarje, por jo, siduket qenkan inspiruar nga rete e qielli..


dezeen_The-Cloud-by-MVRDV_3.jpg

dezeen_The-Cloud-by-MVRDV_5.jpg

dezeen_The-Cloud-by-MVRDV_7.jpg

dezeen_The-Cloud-by-MVRDV_2.jpg

dezeen_The-Cloud-by-MVRDV_10.jpg

/iam-architect.com
 
Titulli: Gradacela e Reve

Ne fakt ashtu duket ne pamje te par si 11 shtatori.... Projekti shume i bukur
 
Top