Grataçela në formë peme

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Arkitekti japonez Sou Fujimoto ka projektuar një grataçelë në Montpelie të Francës, e cila do të ketë një formë shumë të veçantë: atë të pemës.

gratacela-peme-france.jpg


grata.jpg


grata1.jpg


grata2.jpg


grata3.jpggrata4.jpg
Në një intervistë lidhur me projektin, Fujimoto thotë se format më të mira për t’i dhënë projekteve të arkitekturës mund të gjenden vetëm në natyrë.

Ndërtesa do të ketë 17 kate dhe çdo hapësirë e banuar do të ketë në dispozicion më shumë se një ballkon. Sekuenca e vendosjes së ballkonëve do të krijojë efektin e degëve në grataçelën-pemë.

Arkitekti Fujimoto insiston të saktësojë se çdo ambjent i ndërtesës, që do të ngrihet larg strukturave të zakonshme urbane, do të furnizohet me dritë natyrale. / Top Channel


 
Top