Greqia kërkon të forcojë ushtrinë, Ministri i Mbrojtjes: Shërbimi ushtarak do të zgjatet në 12 muaj

Hera

Banned

Greqia kërkon të forcojë ushtrinë, Ministri i Mbrojtjes: Shërbimi ushtarak do të zgjatet në 12 muaj​


nmmm-676x450.jpg

Greqia po kërkon që të forcojë ushtrinë nëpërmjet rekrutimeve të reja. Ministri i Mbrojtjes, Nikos Panagiotopoulos ka njoftuar se së shpejti qeveria do të marrë vendimin për të zgjatur shërbimin ushtarak nga 9 në 12 muaj të detyruara për të gjitha kategoritë e qytetarëve që mund ta kryejnë me detyrim dhe perpara se te kryejne shkollen e larte gje qe behet per shtyrjen e ushtrise me fillim do behet detyrimi ushtarak pastaj universiteti perkates.
Sipas tij, kjo do të ndihmojë që ushtria greke të forcohet me elementë të rinj, kryesisht në Evros ku do të vijnë shumica për të shërbyer.

lg.php
Greqia ka tashmë probleme të mëdha në kufirin detar lindor, nga njëra anë me Turqinë dhe nga ana tjetër dyndjet e refugjatëve nga Afrika dhe Lindja e mesme


lg.php

lg.php

(BalkanWeb)
 

Barnaba

Antarë i Respektuar
Strategjine e forces e ka te kote. Duhet te gjej zgjidhje diplomatike per konfliktin me Turqine.

Burimet njerezore te Turqise jane sa tetefishi i Greqise. Gjithashtu, Turqia ka kohe qe po zhvillon industrine ushtarake, ndersa Greqia varet shume nga importi.

Edhe Franca po gabon me perkrahjen e hapur te Greqise. Nese Turqia kercenohet nga Franca, do e detyrojn te zhvilloj edhe ajo arme berthamore, cka do rriste ne menyre te paimagjinueshme tensionet ne rajon.
 

ZoteriaJuaj

Agjent Aqif Supaxhi Therrmiu
Strategjine e forces e ka te kote. Duhet te gjej zgjidhje diplomatike per konfliktin me Turqine.

Burimet njerezore te Turqise jane sa tetefishi i Greqise. Gjithashtu, Turqia ka kohe qe po zhvillon industrine ushtarake, ndersa Greqia varet shume nga importi.

Edhe Franca po gabon me perkrahjen e hapur te Greqise. Nese Turqia kercenohet nga Franca, do e detyrojn te zhvilloj edhe ajo arme berthamore, cka do rriste ne menyre te paimagjinueshme tensionet ne rajon.
Po me rreh zemra
 

ZoteriaJuaj

Agjent Aqif Supaxhi Therrmiu
Ne ne fshatin tone themi qe ushtria duhet te jete e detyrueshme per te gjithe. Minimumi dy vjet
po edhe armebajtja
 
Te dyja si Greqia ashtu dhe Turqia jane shtete qe bejne pjese ne United Nations (kombet e bashkuara) dhe The North Atlantic Treaty (NATO) pra te dyja kane firmosur nje traktat marveshje ku jane te angazhuar per zgjedhjen paqesore te mosmarveshjeve. Nese perpjekjet diplomatike midis 2 vendeve deshtojne ath keto 2 organizma nderkombetare kane fuqine ushtarake politike ekonomike per te ndermare operacione ne mbeshtjetje te manaxhimit te krizave. Per me shume i referohem klauzoles se mnrojtjes kolektive te traktatit te Washington 1949 themelor te NATO neni 5.


Pra Turqia dhe Greqia po bejne thjesht nje show i madh asgje me shume.
 
Top