Historiani turk: Tokat shqiptare ua dhuruam serbëve

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
"Dhuruar" dhe "dorezuar" jane ndryshe. Dhurate= behet me deshire; dorzon= i detyruar, ose midis 2 zgjedhjesh detyrohesh te zgjedhes 1
Gjthss,

E vertete, ne konferencen e Berlinit (1878) si shkak se humbjes luftes se osmanve me ruset fuqite e medha (shtetet qe ishin ne mbledhje dmth) caktuaan territore qe i perkisnin shqiptareve, Nishi presheva etj ne mos gaboj. Osmanet u gjenden midis 2 zgjedhjesh: Të perkrahnin shqiptaret e te ngaterroheshin me pasojat nderkombtare ose te respektonin vendimet e tyre(nderkombetareve). Osmanet zgjodhen te dyten. Humben territoret shqiptare dhe besimin e shqiptareve. Si pasoje e kesaj patem dhe lidhjen e Prizrenit ku ishte dhe fillimi i ndergjegjesimit kombetar.

Ky eshte fakt i ditur nga cdo historian.
 

Poker

Antar Aktiv
Si habiten keta qe osmanet paskan perdorur dhune! Apo pse kane dorezuar apo dhuruar tokat shqipetare.
Thua se Osmanet na kane dashur aq shume sa spaskan perdorur kurre dhune e tu jene dhimbsur tokat tona.

Ishin po turqit ata qe rane dakort me greket dhe sllavet ku tokat shqipetare te marra prej ketyre te fundit te behej nderrim popullsie. Dmth turqit merrnin shqipetaret myslimane e pala tjeter merrte popullsi ortodokse. Dmth humbje perfundimtare e tokave prej shqipetare.

Kjo eshte politike ku seicili ka pare interesin e vete e normalisht kurre tonin.
Keshtu qe mos u habisni qe kur osmanet kane pasur interes here na kane ledhatuar, here na kane masakruar, here na kane blere, here na kane shitur, here na kane tradhetuar.
 
Top