Hyrje (shpjegim)

Aki

misfit
The Dictionary of Obscure Sorrows- obscure nenkupton dicka te papershkruar, pashpjeguar, padefinuar, ndersa sorrow shpreh nje ndjenje me te thelle se dhimbja ne kombinim me merzine e keshtu si rrjedhim je perkthim i perafert i titullit do ishte 'Fjalori i ndjenjave te papershkruara'.

The Dictionary of Obsucre Sorrows eshte nje ide, projekt i John Koenig. Ai duke u interesuar mbi disa ndjenja qe i ndjejme e nuk mund t'i pershkruajme dhe keshtu duke hulumtuar mbi etimologjite e fjaleve te ndryshme dhe keshtu duke perdorur parashtesat, prapashtesat dhe rrenjet e fjaleve ai ka krijaur neologjizma mbi fjale te reja qe do definonin keto ndjenja. Ky projekt qe ai e paraqiti ne webfaqen e tij arriti te behet i njohur nga qershori i vitit te kaluar pasi neper mediat sociale nisi perdorimi i plot 23 fjaleve nga 'fjalori' i tij. Cdo fjale ka nje pershkrim me video perkatese dhe nje paragraf shpjegues. Termat e perdorur zakonisht kane te bejne me ndjenjen e ekzistencializmit te permbushura nga pershkrime nga kontribues te ndryshem qe jane mundur te shprehin ndjenjat e tyre dhe keto terma sherbejne per te 'permbushur nje vrime' ne gjuhe. Keto fjale jane ende relativisht te reja dhe nuk dihet sa do perfshihen si fjale internacionale ose do perkthehen e pershtatet e rikrijohen ne gjuhe te ndryshme.

Si funksionon nenforumi: Ketu cdo teme qe do hapet do perbeje nje fjale ne vete nga webfaqja e John Koenig pastaj e plotesuar me mendimet ndjenjat dhe komentet tuaja personale. Nese doni te pershkruani ndonje fjale duke i bashkangjitur dhe videon perkatese ato mund t'i gjeni tek web faqja dhe kanali i John Koenig ne youtube:

The Dictionary of Obscure Sorrows

Youtube

P.S. Nese ju pelqen shume ndonje fjale dhe nuk e kuptoni anglishten shkruajeni fjalen e pastaj do del mbase ndonje vullnetar ta shpjegoje ^_^
 
Top