I arratisur nga burgu, shqiptari me gardianin grek kryejnë 7 grabitje në banka dhe biznese. Si e kryenin vjedhjet me uniformë policie

Hera

Banned

I arratisur nga burgu, shqiptari me gardianin grek kryejnë 7 grabitje në banka dhe biznese. Si e kryenin vjedhjet me uniformë policie

Një shoqërues burgu 49-vjeçar grek dhe një ish-i burgosur shqiptar 49-vjeçar, u arrestuan në Haidari pas disa muajsh hetimesh nga Departamenti i Krimeve kundër Pronës. Ata kryen një vjedhje të armatosura në dyqane në zonën e Atticas.

wxq60n1571132879013.jpg

lg.php

Sipas policisë, autorët përdorën lloje të ndryshme maskimi, të tilla si paruke, një hundë silikoni dhe kapele, dhe madje edhe një uniformë policie për të fshehur karakteristikat e tyre. Motoçikleta të vjedhura u përdorën për t’i shpëtuar forcave të rendit.

Ndër të tjerash u sekuestrua makina që ata përdorën, ndërsa në shtëpi u gjetën pistoleta dhe plumba, maskime të ndryshme veshmbathje, uniformë policie, një çekiç i posaçëm për thyerjen e xhamave si dhe skafandra motori.

7u2bxs1571132879015-1.jpg

Në të njëjtën kohë, pas kontrolleve, një motor i vjedhur u gjet dhe konfiskua në Alimos i përdorur për të kryer grabitjet.

Deri më tani, shtatë grabitje dhe tre përpjekje për vjedhje në dyqane postare, farmaci, supermarkete, departamente dhe banka janë bërë që nga prilli i vitit 2018 në zona të ndryshme të Atikës.

Po ashtu, policia greke zbardhi edhe dy vjedhje me motor.

Grabitësi shqiptar rezultonte i arratisur nga burgu pasi mori një leje treditore, të cilën e shkeli.

/S.Ll/Panorama/
 
Top