Identifikohen kushte të favorshme jetese në eksoplanetin K2-18b

Hera

Banned
Identifikohen kushte të favorshme jetese në eksoplanetin K2-18b

humbs_b_c_90313379a21fd75abe7058ac198c57b8-768x432.jpg

Sipas një studimi, rezultatet e të cilit u publikuan në revistën “The Astrophysical Journal Letters”, eksoplanetet tetë herë më të mëdhenj se Toka mund të kenë kushte të favorshme për jetesë.
Në kuadër të këtij studimi u analizuan të dhënat rreth masës, radiusit dhe atmosferës së ekzoplanetit K2-18b, i cili ndodhet 124 vite dritë larg nga Toka.
lg.php

lg.php

Astronomët nga universiteti ”Cambridge” konstatuan se K2-18b në atmosferën e tij të pasur me hidrogjen mund të ketë ujë.
lg.php

Dy ekipe të ndryshme në vitin 2019 njoftuan se kanë gjetur avull në atmosferën e këtij eksoplaneti.
lg.php


lg.php

Balkanweb"
 
Top