Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë
Shkruar nga Senad Maku


Një nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhoi një ilaç të quajtur "ilaç kur'anor" që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike.
Sipas gazetës Ar-Raya, e cila botohet në Katar, ky medikament, i cili u përpilua nga mjeku egjiptian Abdul Basit Muhammed nga sekrecioni i gjëndrave të djersës njerëzore, kishte sukses në 99% të rasteve pa pasoja negative. Ilaçi kur'anor është regjistruar në Evropë dhe SHBA. Gjithashtu bëhet e ditur se kompania zvicerane këtë ilaç e prodhon në gjendje të lëngët dhe pika.

Burim i frymëzimit është Kur'ani përkatësisht kaptina Jusuf që gjendet në Kur'an. Dr. Abdul Basit Muhammed theksoi se frymëzimin e mori nga kaptina Jusuf dhe tha: "Një mëngjes, derisa po lexoja kaptinën Jusuf, vëmendjen ma tërhoqi ajeti 84 dhe ajetet që pasojnë".

Dhe, ua ktheu shpinën e tha: "O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi). "(Kur'an: Jusuf, 84.)
"Ju shkoni me këtë këmishën time, dhe hidhnia atë babait tim në fytyrë, e atij do t'i kthehet të pamurit, e pastaj ejani tek unë me tërë familjen time. (u nisën) Dhe posa u ndanë devet (prej qytetit), i ati i tyre tha: "Unë po e ndiej erën e Jusufit, mos më konsideroni të matufosur." (këtë ia tha familjes së vet në Palestinë). Ata (që ishin të pranishëm) thanë: "Për All-llahun, ti vërtet qëmoti je në humbje". E kur erdhi myzhdexhiu, ia vuri atë (këmishën) mbi fytyrën e tij, atij iu kthye të pamurit dhe tha: "A nuk ju thashë se unë di nga All-llahu çka ju nuk dini?" (Kur'an:Jusuf, 93-96.)

Aty thuhet se Pejgamberi Jakub a.s. vuante për djalin e tij, Jusufin a.s., për të cilin qante shumë. Kjo vuajtje e madhe ishte shkaktar i zbardhjes së syve dhe kur më vonë në sytë e pikëlluar të Jakubit a.s. ia vunë këmishën e Jusufit a.s., Jakubit a.s. iu rikthye të pamurit.
Këtu fillova të mendoj. اfarë mund të ishte në këmishën ë Jusufit a.s.? Së fundi kam ardhur në përfundim se nuk mund të jetë asgjë më shumë se djersa (aroma të cilën e ndjen Jakubi a.s.). Pastaj fillova të mendoj për djersën dhe përbërjen e saj. Shkova në laborator dhe fillova të hulumtoj.
Kam bëra një seri provash në lepuj. Rezultatet ishin pozitive. Më vonë kam kryer trajtimin në 250 pacientë, duke u dhënë atyre ilaçe dy javë nga dy herë në ditë. Kur arrita sukses në 99% të rasteve, thashë në veten time: "Kjo është mrekulli e Kur'anit!"

Dr. Abdul Basti Muhammed rezultatet ua prezantoi institucioneve përkatëse në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të cilat kanë të bëjnë me patentimin e zbulimeve të reja. Pas provave dhe hulumtimeve të kryera, nënshkroi një kontratë me një kompani zvicerane, me kusht që në paketim të ilaçit në mënyrë të qartë të theksohet "ilaç kur'anor”. Firma zvicerane pranoi kërkesën dhe filloi prodhimin e këtij ilaçi.

Allahu i Madhëruar në Kur'anin fisnik thotë: "Ne të shpallim Kur'anin që është shërim dhe mëshirë për besimtarët, kurse jobesimtarëve nuk u shton tjetër përpos dëshpërim." (Kur'an: El-Isra, 82)
 
Last edited by a moderator:

Angel_Devil

Themelues i Forumit
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Ilac kuranor ? me falni por HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHA Me kenaqet .
 

MasteR

I'm offline
Pe: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Kam lexuar dhe diku tjeter per kete ilacc
 
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

O Angel Devil lexo mire edhe njeher kete pjese te fundit te shkrimit me vemendje ---Allahu i Madhëruar në Kur'anin fisnik thotë: "Ne të shpallim Kur'anin që është shërim dhe mëshirë për besimtarët, kurse jobesimtarëve nuk u shton tjetër përpos dëshpërim." (Kur'an: El-Isra 82).
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

E dini ca do ishte mire? te thuhej aty EMRI ( me i rendesishmi, sic ne njerzit kemi nje IDENTITET, ashtu kane dhe ilacet) por dhe veprimet e sakta ( sepse " që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike." mund te nenkuptoj 1001 gjera...).
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

E dini ca do ishte mire? te thuhej aty EMRI ( me i rendesishmi, sic ne njerzit kemi nje IDENTITET, ashtu kane dhe ilacet) por dhe veprimet e sakta ( sepse " që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike." mund te nenkuptoj 1001 gjera...).

Ke të drejtë se ilaçet kanë emra, por unë sa marr vesh në këtë punë,
kjo ka të bëjë edhe me ruajtjen e sekretit. Më lartë thuhet se ilaçi është
regjistruar në SHBA dhe Europë dhe nuk besoj se kjo të jetë një trillim,
pasi që nga kjo askush nuk do të kushte fitim, e më së paku libri i shenjtë
i Islamit.

Duke kërkuar, hasa edhe në këtë faqe ku përmendet ky ilaç, por kishte flitet
edhe për sëmundje të tjera dhe shërimin e tyre.

The Medical Miracles of the Holy Quran
 
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

E dini ca do ishte mire? te thuhej aty EMRI ( me i rendesishmi, sic ne njerzit kemi nje IDENTITET, ashtu kane dhe ilacet) por dhe veprimet e sakta ( sepse " që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike." mund te nenkuptoj 1001 gjera...).

Oj zweetzzinna shume veshtire po te kuptoj qfare qellimi ke ne kete shkrime' por kush eshte i interesuar per sherimin e shume semundjeve nga Kurani apo nxitjeve ne kerkimin dijeve per shume shkenca shoqerore dhe siq eshte ky rasti i ketij Doktorri ja jep vleren Kuranit aq shume sa ske fjale si ti pershkruajsh keto te mira nga Kurani faamelarte. Dhe keto studime ja japin fuqin argumenetuse se vertet Kurani eshte fjale e Zotit.
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Pe: Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Ke të drejtë se ilaçet kanë emra, por unë sa marr vesh në këtë punë,
kjo ka të bëjë edhe me ruajtjen e sekretit. Më lartë thuhet se ilaçi është
regjistruar në SHBA dhe Europë dhe nuk besoj se kjo të jetë një trillim,
pasi që nga kjo askush nuk do të kushte fitim, e më së paku libri i shenjtë
i Islamit.

Duke kërkuar, hasa edhe në këtë faqe ku përmendet ky ilaç, por kishte flitet
edhe për sëmundje të tjera dhe shërimin e tyre.

The Medical Miracles of the Holy Quran


Ricky, nuk ka me cfare sekreti te ruhet nqs eshte filluar prodhimi ilacit, sic thote paragrafi i pare...Pra nqs eshte filluar prodhimi, dihet konkretisht substanca sic dhe emri me te cilin do te dali ne treg.
Faza e sekretit eshte deri sa regjistrohet si ilac, per te patur te drejtat absolute, dhe ne kete menyre te ardhurat ti korespondojne atij/atyre qe e shpiken e jo atyre qe e kopjuan ( quhet "patent" ilaci, e vlen nja 10 vj, nqs nuk gabohem, me tej mund te prodhojne dhe firmat e tjera farmaceutike ilacin duke blere patenten nga firma e 1).
Një nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhoi një ilaç të quajtur "ilaç kur'anor" që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike.
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Oj zweetzzinna shume veshtire po te kuptoj qfare qellimi ke ne kete shkrime' por kush eshte i interesuar per sherimin e shume semundjeve nga Kurani apo nxitjeve ne kerkimin dijeve per shume shkenca shoqerore dhe siq eshte ky rasti i ketij Doktorri ja jep vleren Kuranit aq shume sa ske fjale si ti pershkruajsh keto te mira nga Kurani faamelarte. Dhe keto studime ja japin fuqin argumenetuse se vertet Kurani eshte fjale e Zotit.

Ne fakt as une se kuptoj kundrapergjigjen tende.
Nuk thash ndonje gje te keqe per ilacin/temen...Thjesht thash qe do ishte mire te ishte emri ilacit dhe indikacionet...Se shikim i dobet...hmm ka 100 shkaqe, ama me sa lexova une me shume ne net, ishte per katarakten.
Pra qe te ishte lajmi komplet, duhet te ishte emri ilacit sic dhe per ca (do) perdoret.
U sqarove tani?
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Pe: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Mire do ishte te sillnit dhe nje foto te tij dhe emrin e plote. Jam dakort me zinen, e cila s'eshte se po e mohon por thjesht do ishte me me fakte:) keshtuqe dhe nese do ishim te interesuar per ate ilac do dinim ku dhe si ta kerkonim... Si dhe dauit sille dhe burimin ku e ke mare qe ti referohemi. Jam sh e interesuar per ket ilac ne fakt. kam nje te afermen time me kete problem, dhe e dyta cdo lloj problemi okular sheron apo si?
 

gafi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

sa i perket ilaqit per sy e nderuar soul kam degjuar qe edhe nje ilaq tjeter qe muslimanet i thojne Vaji i kokrres se zeze apo (Habet seuda) eshte ilaq kurues per sy dhe nese nuk gaboj eshte e cekur diku ketu ne forum nga Loverboy.
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Po ricky, Nigella Sativa eshte Habese seuda. Por me duket se ilaci ne fjale, s'ka t'beje asgje me kete. Kete lajm e kam ndegjuar qysh sa isha ne Medrese, gjate viteve 2000-2001, aty dikun. Por s'kam qene i interesuar te hulumtoje me shume. Zoti e di me se miri.
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia moderne

a48f7e83259bb07b7a730fbccb7e8ddc_XL1-600x330.jpgNjë nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhoi një ilaç të quajtur “ilaç kur’anor” që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike.
Sipas gazetës Ar-Raya, e cila botohet në Katar, ky medikament, i cili u përpilua nga mjeku egjiptian Abdul Basit Muhammed nga sekrecioni i gjëndrave të djersës njerëzore, kishte sukses në 99% të rasteve pa pasoja negative. Ilaçi kur’anor është regjistruar në Evropë dhe SHBA. Gjithashtu bëhet e ditur se kompania zvicerane këtë ilaç e prodhon në gjendje të lëngët dhe pika.
Burim i frymëzimit është Kur’ani përkatësisht kaptina Jusuf që gjendet në Kur’an. Dr. Abdul Basit Muhammed theksoi se frymëzimin e mori nga kaptina Jusuf dhe tha: “Një mëngjes, derisa po lexoja kaptinën Jusuf, vëmendjen ma tërhoqi ajeti 84 dhe ajetet që pasojnë”.
Dhe, ua ktheu shpinën e tha: “O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi). “(Kur’an: Jusuf, 84.)
“Ju shkoni me këtë këmishën time, dhe hidhnia atë babait tim në fytyrë, e atij do t’i kthehet të pamurit, e pastaj ejani tek unë me tërë familjen time. (u nisën) Dhe posa u ndanë devet (prej qytetit), i ati i tyre tha: “Unë po e ndiej erën e Jusufit, mos më konsideroni të matufosur.” (këtë ia tha familjes së vet në Palestinë). Ata (që ishin të pranishëm) thanë: “Për All-llahun, ti vërtet qëmoti je në humbje”. E kur erdhi myzhdexhiu, ia vuri atë (këmishën) mbi fytyrën e tij, atij iu kthye të pamurit dhe tha: “A nuk ju thashë se unë di nga All-llahu çka ju nuk dini?” (Kur’an:Jusuf, 93-96.)
Aty thuhet se Pejgamberi Jakub a.s. vuante për djalin e tij, Jusufin a.s., për të cilin qante shumë. Kjo vuajtje e madhe ishte shkaktar i zbardhjes së syve dhe kur më vonë në sytë e pikëlluar të Jakubit a.s. ia vunë këmishën e Jusufit a.s., Jakubit a.s. iu rikthye të pamurit.
Këtu fillova të mendoj. اfarë mund të ishte në këmishën ë Jusufit a.s.? Së fundi kam ardhur në përfundim se nuk mund të jetë asgjë më shumë se djersa (aroma të cilën e ndjen Jakubi a.s.). Pastaj fillova të mendoj për djersën dhe përbërjen e saj. Shkova në laborator dhe fillova të hulumtoj.
Kam bëra një seri provash në lepuj. Rezultatet ishin pozitive. Më vonë kam kryer trajtimin në 250 pacientë, duke u dhënë atyre ilaçe dy javë nga dy herë në ditë. Kur arrita sukses në 99% të rasteve, thashë në veten time: “Kjo është mrekulli e Kur’anit!”
Dr. Abdul Basti Muhammed rezultatet ua prezantoi institucioneve përkatëse në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të cilat kanë të bëjnë me patentimin e zbulimeve të reja. Pas provave dhe hulumtimeve të kryera, nënshkroi një kontratë me një kompani zvicerane, me kusht që në paketim të ilaçit në mënyrë të qartë të theksohet “ilaç kur’anor”. Firma zvicerane pranoi kërkesën dhe filloi prodhimin e këtij ilaçi.
Allahu i Madhëruar në Kur’anin fisnik thotë: “Ne të shpallim Kur’anin që është shërim dhe mëshirë për besimtarët, kurse jobesimtarëve nuk u shton tjetër përpos dëshpërim.” (Kur’an: El-Isra, 82)

Burimi origjinal:Medicine of Quran: The Cataract treatment from Holy Quran

Ky ilac paska mduket nja 2 vjet qe paska dal por une tani e has ket shkrim.
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Medicine of Quran- Eye drops ( Pikatore/leng per Syte ) ... Eye Drops ka shekull qe ka dale ne qarkullim, por pa reklamen e Kuranit per fat te keq. loooool

C'fare ndryshimi kane , sepse artikulli se ben te qarte !!! Apo eshte Hallall :D

Kur injoranca godet fene, e pastaj njerezit .. loooool
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Ore eye drops vertet ashtu perkthehet, bravo, por puna ishte tek permbajtja e lengut, Lol, Jo nqs eshte eye drop apo krem :p
 
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Kjo me siper duhet ta kete provuar qe flet me kaq siguri Lol
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Lexo Zana Lexo!
Sa pret te shohesh cdo komentoj une, lexo shkrimin se ta kam sjell dhe anglisht linkun :D
Duke lexuar evitohen shume gafat! ;)
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Nuk shikoj asgje me shume se Propagande fetare . E nese mendon qe mjekesia ( e cila eshte e bazuar e gjitha ne shkence) do te nxjerri e do te pranoje ne qarkullim/market ilace te tilla, me propagande fetare , Harroje .

Mbase ne dyqanet Hallall- po :D
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Faqja thoshte se "Ilaçi kur’anor është regjistruar në Evropë dhe SHBA" dhe qarkullon me ket emer. Gjthss Une shpresoj te qarkulloj e te jet efikas, pasi para jetes se njeriut nuk vihet diskriminimi pse shkencetari kur zbuloi ket Ilac u nis nga nje e dhene Kuranore. E di ti qe ne pergjithsi emrat e projekteve, produkteve apo dhe veprave te caktuara, shpesh vihen sipas koncepteve te zhvilluara? Ndaj i vihet emri Ilac Kuranor, se te dhenen baze ai e morri nga Kurani.(inspirimin)

Propagande fetare me shkence, laboratore dhe teste :D
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Cila faqe moj shoqe ? se na lodhe . Ajo faqja fetare qe ke sjellur ti me lart ! ku permban Kuranin ne te, e citime Kuranore!

Kur qorrohesh nga syte , nuk ta pret as llogjika me.

Ps... O Soul, na thuaj nese ka efekte anesore, kur ta provosh e te pastrosh syte e tu me k'te ilacin, Kuranor ! loool
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Click to the link Zana Click. Read read! :p
 

Malsi

Anëtar i Nderuar
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Si nuk e pash njeher ne forme njerezore kete njeri mo vlla :p

Ky artikulli shum interesant
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Sa % e ke fitimin ,me k'to klikimet- Soul ;)
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Fitimi me i madh qe egziston eshte Knowledge. S'vdes kurre dija. :)

Nejse, mua mu duk vertet sh interesante dhe uroj tbeje pune. Pastaj kush do tallet kush do e mohon kush don e pranon. Free world! :)
 

Zana1

Braveheart
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Ec moj boll u bere qesharake - dijen nuk na e meson ti !!!me faqet e propagandat e tua Kuranore.

Kjo eshte faqe publike , Jo Kuranore /personale.
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Një nga kompanitë farmaceutike zvicerane prodhoi një ilaç të quajtur “ilaç kur’anor” që mundëson trajtimin efektiv të personave me shikim të dobët, pa ndërhyrje kirurgjike.
Sipas gazetës Ar-Raya, e cila botohet në Katar, ky medikament, i cili u përpilua nga mjeku egjiptian Abdul Basit Muhammed nga sekrecioni i gjëndrave të djersës njerëzore, kishte sukses në 99% të rasteve pa pasoja negative. Ilaçi kur’anor është regjistruar në Evropë dhe SHBA. Gjithashtu bëhet e ditur se kompania zvicerane këtë ilaç e prodhon në gjendje të lëngët dhe pika.
Burim i frymëzimit është Kur’ani përkatësisht kaptina Jusuf që gjendet në Kur’an. Dr. Abdul Basit Muhammed theksoi se frymëzimin e mori nga kaptina Jusuf dhe tha: “Një mëngjes, derisa po lexoja kaptinën Jusuf, vëmendjen ma tërhoqi ajeti 84 dhe ajetet që pasojnë”.
Dhe, ua ktheu shpinën e tha: “O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi). “(Kur’an: Jusuf, 84.)
“Ju shkoni me këtë këmishën time, dhe hidhnia atë babait tim në fytyrë, e atij do t’i kthehet të pamurit, e pastaj ejani tek unë me tërë familjen time. (u nisën) Dhe posa u ndanë devet (prej qytetit), i ati i tyre tha: “Unë po e ndiej erën e Jusufit, mos më konsideroni të matufosur.” (këtë ia tha familjes së vet në Palestinë). Ata (që ishin të pranishëm) thanë: “Për All-llahun, ti vërtet qëmoti je në humbje”. E kur erdhi myzhdexhiu, ia vuri atë (këmishën) mbi fytyrën e tij, atij iu kthye të pamurit dhe tha: “A nuk ju thashë se unë di nga All-llahu çka ju nuk dini?” (Kur’an:Jusuf, 93-96.)
Aty thuhet se Pejgamberi Jakub a.s. vuante për djalin e tij, Jusufin a.s., për të cilin qante shumë. Kjo vuajtje e madhe ishte shkaktar i zbardhjes së syve dhe kur më vonë në sytë e pikëlluar të Jakubit a.s. ia vunë këmishën e Jusufit a.s., Jakubit a.s. iu rikthye të pamurit.
Këtu fillova të mendoj. اfarë mund të ishte në këmishën ë Jusufit a.s.? Së fundi kam ardhur në përfundim se nuk mund të jetë asgjë më shumë se djersa (aroma të cilën e ndjen Jakubi a.s.). Pastaj fillova të mendoj për djersën dhe përbërjen e saj. Shkova në laborator dhe fillova të hulumtoj.
Kam bëra një seri provash në lepuj. Rezultatet ishin pozitive. Më vonë kam kryer trajtimin në 250 pacientë, duke u dhënë atyre ilaçe dy javë nga dy herë në ditë. Kur arrita sukses në 99% të rasteve, thashë në veten time: “Kjo është mrekulli e Kur’anit!”
Dr. Abdul Basti Muhammed rezultatet ua prezantoi institucioneve përkatëse në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të cilat kanë të bëjnë me patentimin e zbulimeve të reja. Pas provave dhe hulumtimeve të kryera, nënshkroi një kontratë me një kompani zvicerane, me kusht që në paketim të ilaçit në mënyrë të qartë të theksohet “ilaç kur’anor”. Firma zvicerane pranoi kërkesën dhe filloi prodhimin e këtij ilaçi.
Allahu i Madhëruar në Kur’anin fisnik thotë: “Ne të shpallim Kur’anin që është shërim dhe mëshirë për besimtarët, kurse jobesimtarëve nuk u shton tjetër përpos dëshpërim.” (Kur’an: El-Isra, 82)

Burimi origjinal:Medicine of Quran: The Cataract treatment from Holy Quran

Ky ilac paska mduket nja 2 vjet qe paska dal por une tani e has ket shkrim.

Artikulli i pare qe gjendet ne Internet per kete subjekt eshte nga viti 2010...
Sa per ilacin, nuk lexoj asgje konkrete as ketu, e as ne Internet ( ska aq shume artikuj) - te gjitha informacionet jane shume te paqarta...
E nisim me ilacin emrin "ilac kuranor" - nuk gjej asnje ilac te patentuar me kete emer
E dyta, struktura e ilacit - vetem ne nje artikull gjeta prap nje info keshtu te larget per ureen dhe nje prodhim tjeter nga gjendrat e djersitjes.
E treta, per te zbuluar e per te nxjer ne treg nje ilac duhen 10-15 vjet, kalohen 4 faza, nga laboratori deri tek te semuret e vertet, Nje studim me 250 veta, ku nuk thuhet fare se cfare kuron ky ilac, se cfare metodash jane perdorur, nuk eshte edhe aq i besueshem.
Per info ' zbulimi i ilacit - fazat - po e ve ne anglisht per kush eshte i interesuar
Code:
http://www.fda.gov/ForPatients/Approvals/Drugs/ucm405382.htm
E katerta, ne asnje artikull skam lexuar emrin e kompanise zvicerane qe po e prodhon kete ilac...

Pra te gjitha keto tregojne qe o eshte nje ilac qe eshte i perdorur nga njerzit qe besojne... e aty nderhyn mbase homeopathia....
Ose eshte thjesht nje propagand e deshtuar qe mundohet te perdori fene per te terhequr blersit ( e njejta gje qe ndodh dhe me prodhimet Hallall....qe mbase sjane edhe aq sipas normave te duhura...). Pra paguan etiketen, por jo prodhimin, duke pasur mirebesim...
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Si ndryshon mendimi nga 2012 ne 2015:p

Mire do ishte te sillnit dhe nje foto te tij dhe emrin e plote. Jam dakort me zinen, e cila s'eshte se po e mohon por thjesht do ishte me me fakte:) keshtuqe dhe nese do ishim te interesuar per ate ilac do dinim ku dhe si ta kerkonim... Si dhe dauit sille dhe burimin ku e ke mare qe ti referohemi. Jam sh e interesuar per ket ilac ne fakt. kam nje te afermen time me kete problem, dhe e dyta cdo lloj problemi okular sheron apo si?

Ps; mund ti bashkoni temat ==>>Ila

Nga 2012 e deri me sot skemi degjuar me asgje per kete ilac, asnje emer as nje substance konkrete....
Keshtu qe besoj qe tema eshte e qarte.
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Si ndryshon mendimi nga 2012 ne 2015:pPs; mund ti bashkoni temat ==>>Ila

Nga 2012 e deri me sot skemi degjuar me asgje per kete ilac, asnje emer as nje substance konkrete....
Keshtu qe besoj qe tema eshte e qarte.


Skam ndryshur mendim. Se pari as nuk e mbaja mend qe egzistonte qe ateher, Se dyti une duke qene se e pashe ne faqe (neutrale) anglisht(pra jo ne faqe islamike) s'ma mori mendja qe te ish trillim apo ku di une. GJthss ti mire bere qe kerkove na e lehtesove ne tjerve punen. Tani qe po e mendoj, mos ndoshta dikur ky doktori ka qene ne faze eksperimentale dhe do ket patur suport financiar, (sic kane researchers ne pergjithsi fund per studime te ndryshme). Nejse, s'ja kam idene. Mua me beri ne qef lajmi ne fakt. Por s'na doli gje.

p.s. Une gjeta nje artikull tjeter tani te ngjashem me kete ama i publikuar ne 2008,:p
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Ilaçi per sy – Trajtim i përmendur në Kuran- i zbuluar sot nga mjekësia mode

Skam ndryshur mendim. Se pari as nuk e mbaja mend qe egzistonte qe ateher, Se dyti une duke qene se e pashe ne faqe (neutrale) anglisht(pra jo ne faqe islamike) s'ma mori mendja qe te ish trillim apo ku di une. GJthss ti mire bere qe kerkove na e lehtesove ne tjerve punen. Tani qe po e mendoj, mos ndoshta dikur ky doktori ka qene ne faze eksperimentale dhe do ket patur suport financiar, (sic kane researchers ne pergjithsi fund per studime te ndryshme). Nejse, s'ja kam idene. Mua me beri ne qef lajmi ne fakt. Por s'na doli gje.

p.s. Une gjeta nje artikull tjeter tani te ngjashem me kete ama i publikuar ne 2008,:p

Ilaci nuk fillon te prodhohet ne fazen eksperimentale... Ne fazen eksperimentale as nuk dalin lajme te tilla, sepse asnjeri ska interes te thot "juhuuu shiko ca kam zbuluar une dhe po provoj te shikoj a eshte i mire" Deri ne momentin qe se regjistron ilacin dhe mer te drejtat mbi te, rri ne sekret...se perndryshe si ne cdo biznes, dhe ne ate farmaceutikun ka ujqer qe jane gati per gja- e te kesh licencen e nje ilaci te ri, per 10 vjet dmthn shume leke...Plus nqs heq nga llogaria dhe leket per zbulimin e molekules, plus researchet...

Ps: Nga 2008 e deri me sot, su degjua me...Te ishte lajm persembari, do kishte bere revolucion, se kush e do thiken...e aq me teper per syte.

Ps2- Bashkoj te lutem temat me te C3nit, se une skam me te drejte :p
 
Titulli: Ilaç për sy, i nxjerrë nga Kur’ani famëlartë

Soul une qe se kam zakon te rremoj neper arkiva forumore mu duk interesant artikulli, mesova dhe qe ilaci eshte rregjistruar/miratuar nga SHBA dhe Europa per prodhimin e tij, kjo do te thote qe nese ilac miratohet per prodhim e ka kaluar fazen eksperimentale.


Mendjet pjellore e pranojne risine ne shkence nga cfaredo lloj burimi qe vjen qofte dhe fetar, kurse mendjet shterpe kane frike nga cdo gje.


Thx qe e share me ne.
 
Top