Imami arab në Gjermani: Hidheni në koshin e plehrave flamurin shqiptar


Një imam i quajtur Abu Rumaisa, gjatë një ligjërate të tij u ka bërë thirrje të gjithë shqiptarëve që frekuentojnë xhaminë e tij që të hedhin në kosh flamurin kombëtar.

Rumaisa, i cili shërben në xhaminë e Braunschëeig në Gjermani, ka folur me urrejtje dhe përçmim ndaj flamurit shqiptar në një video në rrjetet sociale.

I gjithë diskutimi nisi pasi dikush e kishte pyetur imamin se nëse mund të mbante flamurin shqiptar që ia kishte dhuruar një shqiptar.

“Hidhe në kosh”, u përgjigj menjëherë imami Abu Rumaisa duke shtuar se ky flamur përfaqëson qafirat dhe jo myslimanet dhe është kundër islamit.

Noa.al


PS-Zoteria eshte Imam zyrtar, i njohur nga Komuniteti Mysliman ne Braunschweig, pra nuk eshte mendimi personal i dikujt qe veteshpallet imam ose hoxhe(Shenimi im)
 
Top