Infeksioni i nënës dhe dëgjimi i fëmijës

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Infeksioni i nënës dhe dëgjimi i fëmijës

Infeksioni i nënës gjatë shtatzënisë shton rrezikun që më vonë te fëmija të paraqitet humbja e dëgjimit.
Rreziku i humbjes së dëgjimit te foshnja është më i madh nëse nëna infektohet në tre mujorin e parë të shtatzënisë me citomegalovirus (CMV), njofton Reuters Health.

Në një studim të fundit shkencëtarët kanë analizuar kohën e infeksionit të shtatzënave me CMV dhe pasojat e këtij infeksioni në humbjen e dëgjimit te 34 fëmijë.

Rezultatet kanë treguar se nënat e 80% të fëmijëve të cilët e kishin humbur dëgjimin senzoro-neural, ishin infektuar me CMV në tre mujorin e parë të shtatzënisë.Telegrafi
 
Top