Infeksioni me Klamidia

dr.Dugi

Anëtar i ri
Chlamydia është një sëmundje bakteriale infeksion transmetohet, kur njerëzit kanë marrëdhënie seksuale. Kjo është sëmundja më e zakonshme seksualisht e transmetueshme (STT). Infeksioni me klamidia më së shpeshti gjendet në mesin e ketyre grupeve :
 • Të rriturit e rinj (Me te rinje se 24 vite).
 • Njerëzit që jetojnë në zonat urbane
 • Afro-amerikanët
 • Ata me status të ulët shoqëror dhe ekonomik
Klamidia është një infeksion i shkaktuar nga bakteria Chlamydia trachomatis.Infeksioni transmetohet në 2 mënyra:
 • Nga një person në tjetrin nëpërmjet kontaktit seksual (me gojë, anal ose vaginal).
 • Nga nëna tek fëmija me kalimin e fëmijës nëpër kanalin e lindjes.
Klamidia mund të shkaktojë pneumonin ose infeksione të rënda në sy.
Simptomat: Simptomet e infektimit me Chlamydia mund të varen nga gjinia.
Simptomat e klamidias të Grate:
 • Nuk ka simptoma në 70% në 80% të rasteve.
 • Gjakderdhje pas marrëdhënieve seksuale ose ndërmjet periudhave të menstruacioneve.
 • Dhimbje të barkut dhe dhimbje e djegesira gjatë urinimit.
 • Shkarkim nga vagina
Simptomat e klamidias të Meshkujt:
 • Ashtu si gratë, burrat të cilët janë të infektuar mund të mos tregojnë simptome. Vlerësimet e atyre pa simptoma shkojnë nga 25% në 50% të meshkujve të infektuar.
 • Shkarkim nga kokëshpulla.
 • Dhimbje, djegie gjatë urinimit.
 • Inflamacioni ose infeksion i ndonje kanali te testiseve, apo dhimbje e testiseve
 
Top