Ja 16 ambasadorët amerikanë në Shqipëri nga gushti 1922. Për çfarë mbahen mend?

Janë 16 ambasadorë të cilët kanë përcjellë në Shqipëri mesazhin e Washingtonit nga dita e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në emisionin “Debati në Channel One” gazetari Roland Qafoku rendit emrat e 16 ambasadorëve amerikanë në Shqipëri; sa qëndruan në Shqipëri dhe për çfarë mbahen mend

1. MAKSWELL BLACK (I dërguar i jashtëzakonshëm)

Shteti nga vinte: ILLINIOIS

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث

10 Gusht 1922 -10 Janar 1923

PثR TU MBAJTUR MEND: I pari diplomat që erdhi zyrtyarisht në Shqipëri me mision dhe që solli funksionimin e marrëdhënieve SHBA-SHQIPثRI

2. ULYSSES GRANT SMITH

Shteti nga vinte: PENNSYLVANI

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

22 Shtator 1922 Deri më 8 Shkurt 1925

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i vrasjes së dy amerikanëve në Mamurras dhe thënia e tij pas kësaj ngjarje: Shqipëria bëri 100 vjet prapa.

3. CHARLES C. HART

Shteti nga vinte: DISTRICT OF COLUMBIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

27 Maj 1925 deri më 12 Dhjetor 1929

PER TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i marrëdhënieve me Shqipërinë pas vendosjes së monarkisë.

4. HERMAN BERNSTEIN

Shteti nga vinte: NEW YORK

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

17 Shkurt 1930 deri më 24 shtator 1933

PثR TU MBAJTUR MEND: Diplomati dhe gazetari shkroi një analizë më “Neë York Time” me titull: Shqipëria e vogël e një loje të madhe.

5. POST WHEELER

Shteti nga vinte: WASHINGTON

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

26 Gusht 1933 – 1 Nëntor 1934

PثR TU MBAJTUR MEND: Arritja e marrëveshjes së famshme të ekstradimit mes SHBA dhe Shqipërisë.

6. HUGH GLADNEY GRANT

Shteti nga vinte: ALABAMA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

9 Gusht 1935 – 27 Shtator 1939

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi I situatës gjatë pushtimit të Shqipërisë nga Italia.

7. KRISTOFER HILL (I ngarkuar me punë)

Shteti nga vinte: COLORADO

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

15 Mars 1991 – 1 Tetor 1991

PثR TU MBAJTUR MEND: Rilidhjen e marrëdhënieve mes SHBA dhe Shqipërisë pas 51 vjetësh.

8. WILLIAM EDWIN RYERSON

Shteti nga vinte: VIRGINIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

2 Dhjetor 1991 – 13 Tetor 1994

PثR TU MBAJTUR MEND: Angazhimi në rrëzimin e komunizimit.

9. JOSEPH EDWARD LAKE

Shteti nga vinte: TEXAS

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

5 Korrik 1994 – 15 Mars 1996

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i marrëdhënieve të ndera mes Shqipërisë dhe SHBA sidomos pas masakrës së Peshkëpisë që solli dhe dorëheqjen e tij.

10. MARISA R. LINO

Shteti nga vinte: OREGON

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

2 Korrik 1996 – 20 Maj1999

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i ngjarjeve të vitit 1997 dhe 14 shtatorit 1998

11. JOSEPH LIMPREHT

Shteti nga vinte: VIRGINIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

6 Korrik 1999 – 19 Maj 2002 (Vdiq në detyrë)

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i ngjarjeve në Kosovë

12. JAMES FRANKLIN JEFFREY

Shteti nga vinte: VIRGINIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

3 Tetor 2002 – 2 Maj 2004

PثR TU MBAJTUR MEND: Bashkëpunimi për luftën ndaj krimit të organizuar dhe shoprehja e tij “Ne i njohim baronët e drogës në Shqipëri”.

13. MARCIE B. RIES

Shteti nga vinte: DISTRICT OF COLUMBIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث”

10 Tetor 2004 – 20 Gusht 2007

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i raporteve të ndera mes opozitës dhe mazhorancës.

14. JOHN WITHERS

Shteti nga vinte: WASHINGTON

KOHA E QENDRMIT Nث DETYRث:

25 Gusht 2007 – 10 Nëntor 2010

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i shpërthimit masiv në Gërdec

15. ALEKSANDثR ARMANDO ARVIZU

Shteti nga vinte: COLORADO

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

9 Nëntor 2010 – 10 Janar 2015

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i ngjarjes së 21 janar 2011 ku mbetën të vrarë 4 protestues.

16. DONALD LU

Shteti nga vejn : CALIFORNIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

NGA 12 Janar 2015 e në vazhdim
koha jone
 

LoSsT

VIP
V.I.P
Titulli: Ja 16 ambasadorët amerikanë në Shqipëri nga gushti 1922. Për çfarë mbahen me

Keto "etiketat" per tu mbajtur mend ja paskan fut kot ne ca raste. Hajt mo vijn ne pune marin rrogen !
 
Titulli: Ja 16 ambasadorët amerikanë në Shqipëri nga gushti 1922. Për çfarë mbahen me

11. JOSEPH LIMPREHT

Shteti nga vinte: VIRGINIA

KOHA E QENDRIMIT Nث DETYRث:

6 Korrik 1999 – 19 Maj 2002 (Vdiq në detyrë)

PثR TU MBAJTUR MEND: Menaxhimi i ngjarjeve në Kosovë


Ky mua me kujtohet per tjeter gje-Menyra shume tragjike qe vdiq ;)
Kushedi sa ka vuajtur i shkreti, vetem Inis Gjoni ja di vuajtjet qe ka heq deri sa dha shpirt lol
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Ja 16 ambasadorët amerikanë në Shqipëri nga gushti 1922. Për çfarë mbahen me

Mahhhhhhhhhhhhhhhhh

Po ambasadoret italian o ndonje tj skemi ne?
 
Top