Ja kush janë besimtarët më të mëdhej të krishterë

legjenda

Tetova
Në këto momente krishterët festojnë ditët më të shënuara të kalendarit të tyre gregorian, të bashkangjitur me blerjen e dhuratave dhe vizitat nëpër kisha. Amerikanët kanë shpenzuar $150 miliardë për festat e fundvitit. Mirëpo cilat vende kanë besimtarët më të mëdhej të fesë se krishterë?

Në botë ka 2.4 miliardë njerëz, të cilët e quajnë veten “të krishterë”. Por në praktikë, pak prej tyre shkojnë në kishë. The Economist nga pyetjet e 140.000 personave në 89 shtete të botës, ka ardhur në përfundim se prezenca në kisha ka rënë ndjeshë në vendet e pasura.

70 nga 375 milion të krishterë të moshës madhore vizitojnë kishën sëpaku njëherë në muaj në vendet perëndimore të Europës.
Ndërkohë, në Afrikën Jugore dhe Amerikën Latine krishterimi është forcuar dhe vizitat arrijnë në 277m dhe 250 milion respektivisht.

Në Europë vendet më fetare konsiderohen Polonia, Irlanda, Italia, Rumania, si dhe Ukraina e Portugalia. Në Azi vendet më fetare janë Filipinet dhe Timori Lindor, ndërsa në Amerikën Latine vetëm Argjentina dhe Uruguai kanë numër të pakët të vizitorëve në kishë.
28_12_2015_1376109_kri.jpg
http://republika.info/
 
Top