Ja problemet më të shpeshta shëndetësore tek gratë

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
grua.jpg
Nga Daniela Burnazi

Sipas Qëndrës së Kontrollit të Parandalimit të sëmundjeve, këto janë problemet shëndetësore që prekin më shumë gratë, sidomos pasi kalojnë të 40-at:

Sëmundjet kardiovaskulare:janë një nga sëmundjet më të shpeshta, sipas Qendres së Kontrollit të Parandalimit të Sëmundjeve 1 në 3 gra vdesin çdo vit nga sëmundjet kardiovaskulare.

Problemet me fertilitetin: rreth 15% e grave midis moshës 15 dhe 44 vjeç kanë probleme me fertilitetin dhe problemet për të ngelur shtatzënë. Disa nga problemet më të zakonshme të infertilitetit janë sindroma e vezoreve policistike dhe endometrioza.

Sindroma metabolike: kjo nuk është sëmundje, por ndikon në probleme shëndetësore të përgjithshme si mbipesha, dislipidemia, intolerance ndaj glukozës, hipertensioni etj.

Shendeti Mendor: sipas Zyrës së Shendetit të Grave, probleme të përgjithshme të shëndetit mendor fillojnë tek gratë pas së 40-ave. ankthi, depresioni dhe bipolariteti janë më të zakonshmet.

Kanceri i gjirit: është një nga llojet më të shpeshta të kancerit që prekin gratë, sidomos pas të 40-ave.

Sëmundjet autoimune: Shoqata Amerikane e Sëmundjeve Autoimune raporton se rreth 75% e njerëzve të diagnostikuar me sëmundje autoimune janë gra. Këto sëmunje janë zakonisht të trashëgueshme dhe mund të trashëgohen nga gratë brenda familjes.

Burimi: Woman’s Day
 

Hope

◕‿◕
Shendeti Mendor: sipas Zyrës së Shendetit të Grave, probleme të përgjithshme të shëndetit mendor fillojnë tek gratë pas së 40-ave. ankthi, depresioni dhe bipolariteti janë më të zakonshmet.

:( aman mos plakemi se do na fillojne problemet :p
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Shendeti Mendor: sipas Zyrës së Shendetit të Grave, probleme të përgjithshme të shëndetit mendor fillojnë tek gratë pas së 40-ave. ankthi, depresioni dhe bipolariteti janë më të zakonshmet.
Rujna zot se une me shkarje ledhi jam diagnostikuar qe ne te 20 lool
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои

Grensi

Dhe vjen nje dite..
he mo gra....shpalosni shqetesimet qe keni..qe te orientojme stafin mjeksor te forumit se si e ku duhet nderhyje?
 

Legally_Sweet

Ain’t no sunshine when she’s gone
Staf në FV.AL
Kur te kapim te 40at do vim te konsultohemi ktu :p
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Sa mire @NeVertiti ndersa “gruaja ime virtuale”...lere nuk po e them, teme e mbyllur.
Jeni shembull si çift virtual, per tu patur zili ??
Mos fol ti se veq ben gjynaf cfar gruaje e perkushtuar per burrin eshte ajo..
apo ke ndryshu konak??
 

Desa

Felix - Culpa
grua.jpg
Nga Daniela Burnazi

Sipas Qëndrës së Kontrollit të Parandalimit të sëmundjeve, këto janë problemet shëndetësore që prekin më shumë gratë, sidomos pasi kalojnë të 40-at:

Sëmundjet kardiovaskulare:janë një nga sëmundjet më të shpeshta, sipas Qendres së Kontrollit të Parandalimit të Sëmundjeve 1 në 3 gra vdesin çdo vit nga sëmundjet kardiovaskulare.

Problemet me fertilitetin: rreth 15% e grave midis moshës 15 dhe 44 vjeç kanë probleme me fertilitetin dhe problemet për të ngelur shtatzënë. Disa nga problemet më të zakonshme të infertilitetit janë sindroma e vezoreve policistike dhe endometrioza.

Sindroma metabolike: kjo nuk është sëmundje, por ndikon në probleme shëndetësore të përgjithshme si mbipesha, dislipidemia, intolerance ndaj glukozës, hipertensioni etj.

Shendeti Mendor: sipas Zyrës së Shendetit të Grave, probleme të përgjithshme të shëndetit mendor fillojnë tek gratë pas së 40-ave. ankthi, depresioni dhe bipolariteti janë më të zakonshmet.

Kanceri i gjirit: është një nga llojet më të shpeshta të kancerit që prekin gratë, sidomos pas të 40-ave.

Sëmundjet autoimune: Shoqata Amerikane e Sëmundjeve Autoimune raporton se rreth 75% e njerëzve të diagnostikuar me sëmundje autoimune janë gra. Këto sëmunje janë zakonisht të trashëgueshme dhe mund të trashëgohen nga gratë brenda familjes.

Burimi: Woman’s Day
E megjithatë jetojnë më gjatë se burrat. Nc nc nc

Më se e vërtetë. Përveç të lartëpërmendurave janë edhe: Skleroza e shumëfishtë, Migrena, Inkontinensa, Alergjitë, Colon Irritabile (iritacion i zorës së trashl), Osteoporoza,....
 
Top