Ja pse nuk duhet t’i lejoni fëmijët të ulen në këtë pozicion

Arfenilla

Themelues i Forumit

tumblr_inline_mu0emhknP41r261r3-500x370.jpg


Pozicioni i uljes në fomrën e shkronjës “W” është i rrezikshëm, dhe duhet t’i ndaloni fëmijët nga kjo formë e uljes, raporton Perdiatricservices.com.

Kur fëmijët ulen në këtë pozicion ka më pak mundësi të zhvillohet rrotullimi i nevojshëm i trupit, dhe stagnon zhvillimin motorik të boshtit kurrizor.

Shumë fëmijë luajnë në këtë pozicion, por prindërit duhet ta kenë parasysh se përdorimi i kësaj pozite mund të çojë në probleme ortopedike në të ardhmen.

Sipas hulumtive të fundit ga specialistët e ortopedisë, fëmijët që ulen në këtë pozitë mund të kenë pos tjerash edhe shqetësime neurologjike dhe vonesa zhvillimore.

Pediatrit rekomandojnë të inkurajoni fëmijët të ulen në kolltuqe të buta, të cilat ofrojnë mbështetje, apo nëse ulen në tokë, të ulen në pozita të tilla që ofrojnë lëvizshmëri të madhe të trupit dhe boshtit kurrizor. B :MESAZHI/
 

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Titulli: Ja pse nuk duhet t’i lejoni fëmijët të ulen në këtë pozicion

Nuk me duket shume e vertet kjo. Une femije ulesha shpesh kshu,po aq e sot.
Kjo tregon elasticitetin fizik ....mendoj
Personalisht nuk kam patur problrme me rritjen fizike....e sa per ate neurologjike mahhh :p sdi te kem deri tani.
Mjeket tani jane shume kontradiktor ne ato qe rekomandojne sa per cdo dite po na corodisin.
Nje teze qe e hedh njeri ,tjetri e rekomandon.
Besueshmeria zero!
 

DeliriumMind

Antarë i Respektuar
Titulli: Ja pse nuk duhet t’i lejoni fëmijët të ulen në këtë pozicion

Po un qe sjam ul kurr kshu dhe kam probleme neurologjike lol
 

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Titulli: Ja pse nuk duhet t’i lejoni fëmijët të ulen në këtë pozicion

Po un qe sjam ul kurr kshu dhe kam probleme neurologjike lol

epo ti je nje perjashtim i natyres o goc :p

po per ato qe bejne sparkaten apo fleten ,ka nai problem neuroligjikal?
 

DeliriumMind

Antarë i Respektuar
Titulli: Ja pse nuk duhet t’i lejoni fëmijët të ulen në këtë pozicion

epo ti je nje perjashtim i natyres o goc :p

po per ato qe bejne sparkaten apo fleten ,ka nai problem neuroligjikal?

Uno scherzo della natura thu ti
 
Top