Jack Vettriano_loje aktive

Lauri

Anunnak
Jack Vettriano, një artist skocez me origjinë italiane, konsiderohet piktori me suksesin më të madh tregtar. Ai u nderua nga Elizabeth II i Anglisë me Urdhrin e Perandorisë Britanike për kontributin e tij në artet.
Ai rritet në qytetin industrial të Methil, Skoci. Familja tij është një familje e varfër: "Unë kam për të ndarë një shtrat të vetëm me vëllain tim të madh" thotë ai; kështu që artisti i ardhshëm shtyhet të punojë që kur ishte fëmijë. Pasi la studimet në moshen 16, ai u fut pune në miniera dhe filloi të pikturonte në vitet '70 me një sërë bojëra uji të marra si dhuratë për ditëlindjen kur mbushi 21 vjec. Pikturat e tij të para janë nënshkruar Jack Hoggan dhe janë kryesisht riprodhime impresioniste. Pas 14 vjetësh ai arrin të ekspozojë punimet e tij në mënyrë profesionale.

71ftz+SkVAL._AC_SL1500_.jpg

Në veprat e tij, atmosferat shpesh kornizojnë rrëfimet me një tension të lartë erotik. Figura mashkullore shfaqet me vullnet të fortë dhe pasionante, femra e rafinuar dhe sensuale. Autori deklaron se ishte frymëzuar nga ngjarjet autobiografike dhe nga takimet me gratë që takoi realisht në jetën e tij.
Ndër temat e përsëritura janë skena joshëse dhe romance por edhe eksplorime erotike, skllavëri dhe lojëra më të sofistikuara erotike.

game-of-power-Jack-Vettriano.jpg

Në 1988 ai u ndje i gatshëm të ekspozonte pikturat e tij në publik dhe prezantoi dy punime në ekspozitën vjetore të Akademisë Mbretërore Skoceze. Të dy shiten në ditën e parë të ekspozitës dhe Vettriano merr oferta të shumta nga galeritë e ndryshme të artit. Suksesi i marrë ndodh njekohesisht në rënien e marrëdhënies së tij të parë martesore dhe piktori më pas vendosi të transferohej në Edinburg, duke ndryshuar gjithashtu emrin e tij në Vettriano.
By lauri
 
Top