Ju prezantoj Maglev

Maglev, me trenin "plumb", magnetizmi është në anën tonë
Maglev është një tren super i shpejtë, i përcaktuar në fakt si një tren plumb, i cili lëviz me levitacion magnetik. Levitimi magnetik, ose luhatja e trenit, arrihet përmes përdorimit të një sistemi elektrodinamik të pezullimit që lejon trenin të lëvizë pezull pa kontakt me binarët. Polariteti i kundërt i magneteve, të vendosur si në vagona ashtu edhe në shina, zhvillon forcën që ngre trenin dhe falë mungesës së fërkimit me shinat e lejojnë atë të arrijë shpejtësi aq të mëdha sa që e bëjnë trenin më të shpejtë në botë. , të gjitha pa zhurmë, dridhje dhe ndotje. Një paqe për shqisat në lëvizje.

Maglev, është një histori inovacioni që nga
1970, fillimi i testeve të levitacionit magnetik Maglev

2003 arriti 581 km në orë

2015, treni plumb arrin për herë të parë 603 km në orë

Në vitin 2027 do të inaugurohet segmenti i parë prej 286 km në seksionin Tokio-Osaka. "trenat e plumbave" do të ecin me një shpejtësi prej 505 km në orë në një rrugë nëntokësore 80%.
Në shqip by Lauri 👍
 
Top