Ka nëna që nuk kënaqen kurrë, që viktimizohen për vëmendje, fëmijët e tyre përballen me sfidën e madhe, të marrit në kontroll të jetës

Marla

Themelues i Forumit

Ka nëna që nuk janë kurrë të kënaqura.
Ka nëna që kanë një vizion të caktuar të gjërave, shumë të personalizuara, bazuar në dukje sesa në përmbajtje, sigurisht të përqendruara në ego dhe nuk mund të kenë një pamje më të gjerë.
Janë ato nëna që nuk janë kurrë të lumtura, të cilat në një mënyrë të nënvetëdijshme kërkojnë një marrëdhënie të nënshtrimit psikologjik dhe simbiozës energjike ndaj fëmijëve të tyre, por çdo sjellje e fëmijës, edhe në bindje të atyre kërkesave, nuk do t’i kënaqë kurrë ato.

1

Janë ato gra që kanë tendencë të jenë në depresion, të shtypura, negative, që viktimizojnë veten për vëmendje, gjykojnë dhe kritikojnë për të manipuluar, duke e bërë fëmijën e tyre të ndihet me bindje fajtor.
Janë ato gra me ndërgjegje të pazgjuar sigurisht, me një etikë primitive, të cilat nuk janë në gjendje të shohin se sa fëmija i tyre është objektivisht një person i mirë, i cili ndjek linjën e tij të sjelljes së pastër, koherente, evolucionare, por ato e vlerësojnë atë në bazë të bindjes së saj, të lidhjes që ka me të.
Nëse fëmija përpiqet të shprehë lirinë e mendimit dhe lëvizjes, ajo menjëherë akuzohet se është i keq, mosmirënjohës, egoist. Janë ato nëna që nuk mund të shohin përtej hundëve të tyre, që kanë plagë të pashëruara, verbëri deri në të tashmen dhe që ende jetojnë në një të kaluar të dhimbshme.
Nëna si këto është e vështirë të menaxhohen, sepse nuk mund të ketë një marrëdhënie në të njëjtin nivel, nuk mund të ketë dialog, ato kurrë nuk do ta kuptojnë të vërtetën e gjërave, gjithmonë do të priren të shtypin, të mbizotërojnë, të ngacmojnë.
Fëmijët e nënave të tilla duhet të përballen me një sfidë të madhe: të qenit në gjendje të marrin kontrollin e jetës së tyre reale dhe energjike, të jenë në gjendje të duan veten pa marrë parasysh rolin e fëmijës dhe bindjen sakrifikuese që kërkojnë nëna të tilla.
PS = Për të bërë jehonë: çdo lloj nëne ka për detyrë shpirtërore krijimin e një lloji të caktuar të karmës. Pra, e gjitha është e justifikueshme në dritën e modelit ekzistencial …
Vlen edhe për baballarët.

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Metoda StudiAmo – Dr. Lucia Goldoni: Takime të rritjes personale, energjike dhe shpirtërore për zgjimin e ndërgjegjes përmes leximit të Fushës Morfike (JO psikoterapi). Konsulencë
 

Endrra

VIP

Ka nëna që nuk janë kurrë të kënaqura.
Ka nëna që kanë një vizion të caktuar të gjërave, shumë të personalizuara, bazuar në dukje sesa në përmbajtje, sigurisht të përqendruara në ego dhe nuk mund të kenë një pamje më të gjerë.
Janë ato nëna që nuk janë kurrë të lumtura, të cilat në një mënyrë të nënvetëdijshme kërkojnë një marrëdhënie të nënshtrimit psikologjik dhe simbiozës energjike ndaj fëmijëve të tyre, por çdo sjellje e fëmijës, edhe në bindje të atyre kërkesave, nuk do t’i kënaqë kurrë ato.

1

Janë ato gra që kanë tendencë të jenë në depresion, të shtypura, negative, që viktimizojnë veten për vëmendje, gjykojnë dhe kritikojnë për të manipuluar, duke e bërë fëmijën e tyre të ndihet me bindje fajtor.
Janë ato gra me ndërgjegje të pazgjuar sigurisht, me një etikë primitive, të cilat nuk janë në gjendje të shohin se sa fëmija i tyre është objektivisht një person i mirë, i cili ndjek linjën e tij të sjelljes së pastër, koherente, evolucionare, por ato e vlerësojnë atë në bazë të bindjes së saj, të lidhjes që ka me të.
Nëse fëmija përpiqet të shprehë lirinë e mendimit dhe lëvizjes, ajo menjëherë akuzohet se është i keq, mosmirënjohës, egoist. Janë ato nëna që nuk mund të shohin përtej hundëve të tyre, që kanë plagë të pashëruara, verbëri deri në të tashmen dhe që ende jetojnë në një të kaluar të dhimbshme.
Nëna si këto është e vështirë të menaxhohen, sepse nuk mund të ketë një marrëdhënie në të njëjtin nivel, nuk mund të ketë dialog, ato kurrë nuk do ta kuptojnë të vërtetën e gjërave, gjithmonë do të priren të shtypin, të mbizotërojnë, të ngacmojnë.
Fëmijët e nënave të tilla duhet të përballen me një sfidë të madhe: të qenit në gjendje të marrin kontrollin e jetës së tyre reale dhe energjike, të jenë në gjendje të duan veten pa marrë parasysh rolin e fëmijës dhe bindjen sakrifikuese që kërkojnë nëna të tilla.
PS = Për të bërë jehonë: çdo lloj nëne ka për detyrë shpirtërore krijimin e një lloji të caktuar të karmës. Pra, e gjitha është e justifikueshme në dritën e modelit ekzistencial …
Vlen edhe për baballarët.

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Metoda StudiAmo – Dr. Lucia Goldoni: Takime të rritjes personale, energjike dhe shpirtërore për zgjimin e ndërgjegjes përmes leximit të Fushës Morfike (JO psikoterapi). Konsulencë
Mund te shkruaj nje Roman per kete fenomen.
Se fundi keto nena jo vetem i shfrytezojne djemt per vete ne kete menyre.. por dhe te bite e tyre mesojne te njejtat metoda me femijet e tyre.. zinxhiri nuk shkeputet kurre .
Mjer kujt i bjen per pjese , se ne Kulturen tone nena eshte e pagabueshme ... fatkeqesisht jo cdo femer e meriton te jete nene .
 
Top