Kalaja e Badhrës

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Ku ndodhet Kalaja e Badhrës ?
Ca forme ka, sa metra ka dhe kush e ndertoj?
 

princesha

Warrior Princess
V.I.P
Titulli: Kalaja e Badhrës

Ndodhet ne jugperendim te fshatit Borsh dhe ka formen e nje elipsi te çrregullt. Kalaja e Badhres si nga teknika e ndertimit te mureve, 2 m lartesi (me gure te papunuar) me permasa mesatare e te vogla dhe pa lidhje llaçi, ashtu edhe nga materiali arkeologjik, paraqet nje nga fazat me te hershme te ngritjes se vendbanimeve te fortifikuara te epokes se bronxit te vone, 1500-1200 vjet p.kr.
Muri eshte i gjate 380 m dhe i gjere 2,50 m me gure te medhenj e mesatare. Ka nje hyrje ne anen veriore .Brenda fortifikimit jane zbuluar banesa ne formen rrethore. Venbanimi datohet ne bronxin e mesem e te vone
 

Зngjεll

___________
Titulli: Kalaja e Badhrës

Kalaja e Badhres ndodhet ne Borsh, ajo ka formën e një elipsi të çrregullt e 2 m lartësi, paraqet nje nga fazat me te hershme te ngritjes se vendbanimeve te fortifikuara te epokes se bronxit te vone, 1500-1200 vjet p.kr :)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: Kalaja e Badhrës

Keto i gjeta edhe une :D Nuk e gjeta se kush e ka ndertuar hahaha
 
Top