Kapitalizmi

korado

President
Sistemi i sotem i ekonomise.Mendimi juaj per te.A eshte i drejte kapitalizmi per te gjithe personat?
 

korado

President
Titulli: Kapitalizmi

اdo sistem është i mirë vetëm në letër!


Ne c'kuptim e thua kete?
 

ricky_ch

******
Titulli: Kapitalizmi

Se është vështirë të aplikohet në praktikë. Shkaqet janë objektive dhe subjektive.
Objektive është paraja, e subjektive njeriu është ai që e bën
bërrllog.
 

alfonci

Veri investigatio
Titulli: Kapitalizmi

Nuk ka sistem qe eshte i perkryer, por per mendimin tim kapitalizmi funksionon me mire sesa sistemet e tjera. Socializmi ndoshta eshte nje ide me e mire per te vene gjerat ne nivel por duke patur parasysh karakterin kompetitiv timin ndoshta nuk eshte mjaftueshem. E vleresoj hapesire dhe "mirepritjen" qe kapitalizmi i ofron te rinjeve ne baze te meritave, aftesive dhe perpjekjeve vetjake duke mos ju dhene atyre akses tek produktete dhe sherbimet qe ato vete nuk i meritojne.

E keqja me e vogel po te krahasohet me te tjerat ne praktike.
 

korado

President
Titulli: Kapitalizmi

Kapitalizmi eshte sistem pune dhe i tregut te lire.Ai qe eshte i zoti dhe i punes sheh drite ne kapitalizem ndersa socializmi eshte ekonomia e planifikuar dhe nuk ka as te pasur e as te varfer..................Per mua eshte me mire kapitalizmi.Nuk do te kishte kuptim bota pa te pasur dhe te varfer...................
 

another_reality

Super-Hero
Titulli: Kapitalizmi

Te gjith systemet qe kemi sot ndryshojn vetem nga ana e managmentit te lekut.
Fasizm+Komunism+Socializm+Kapitalizm = Money . Duhen te gjitha systemet se i japin mazes nje ide sikur ka " Democraci ", Por ne fakt jeton ne nji Monarki boterore " Globalizimi ". Ose nje Democracy S.A ( Corporation ) .
Per mu sistemi me i keq menaxhimit e lekut qe ekziston eshte Kapitalismi. Gjitha shiten, edhe gjitha blehen. Politican, Njerez, Ideologjia, E verteta, Besimi, Feja edhe cdo gjo qe ekziston ne kete bot. Kapitalizmi ka bo lekun me te fort se njeriu.
Nuk do te kishte kuptim bota pa te pasur dhe te varfer...................
Bota do ishte shume me e mire pa te pasur edhe pa te varfur, na shume mendime.
 
Top