Katërmbëdhjetë Kodet e Etikës Ariane

PiNkY

Anëtar i Nderuar
1. Nderim zotash nuk ka, por këto janë nga populli juaj, sikur zotat e huaj që ju shkatërrojnë.

2. Ligjet e natyrës dëshmojnë planin hyjnor, sikur bota natyrore është puna e AllFather Odin.

3. Sjelluni me bujari dhe guximshëm, gjithmonë kujdesshëm duke pasur parasysh pasojat e veprimeve tuaja, si pasoja të veprimeve tuaja ato jetojnë pas juve që vijnë nga Midgard.

4. Jetoni përbrenda realitetit të kësaj jete; mos keni frikë për të ardhmen tuaj, se frika është për budallenj dhe burracak. Një burrë trim dhe i guximshëm përballet me këtë dekret Norns.

5. Duajeni, mbrojeni, shtojeni dhe përparojeni pupullin tuaj, çdo instikt natyror e ndalon martesën e përzier dhe shkatërrimin e vetvetes.

6. Bëhuni të ndershëm, të disciplinuar, produktiv dhe besnik ndaj miqëve, si shpirt arian përpiquni në përsosmërinë e të gjitha gjërave.

7. Thesari i historisë suaj, trashëgimia dhe identitetit racor, siç kanë besuar paraardhësit tuaj ajo bie në ju, ajo do të rritet me ju.

8. Nderojeni kujtimin për miqët dhe të afërmit tuaj, veçanërisht për ata që kanë dhënë jetën për lirin e popullit, gjithashtu raca juaj jeton përmes gjakut tuaj dhe vullnetit tuaj.

9. Respektojeni urtësinë e pleqëve tuaj, se çdo moment i jetës suaj është i lidhur me të kaluarën e pafundme si dhe me të ardhmen e pafundme.

10. Nderojeni partnerin tuaj, kujdesuni për fëmijët tuaj dhe përmbahuni nga ngrindjet në familje gjatë kohës së gjumit, se familja janë qëllimi dhe plotësimi i vetes suaj.

11. Le të jetë fjala juaj me të afërmit lidhje e çeliktë, si besnikria juaj është dinjiteti juaj dhe forca e karakterit.

12. Bëhuni dinak si një dhelpër me armiqët tuaj dhe Niflinngs, se qëllimi i tyre është t’ju shkatërrojnë juve, motivet e tyre gjithmonë janë të dëmshme për mirëqenien tuaj dhe të popullit!

13. Ruajeni, mbrojeni dhe ushqejeni tokën tuaj Othal, si kërkesë imperative e natyrshme teritoriale.

14. Jetoni në harmoni me natyrën dhe popullin dhe mos bëni kompromis me të ligën, se mbijetesa racore është lufta juaj e vazhdueshme.

Nga: Dr. Casper Odinson Crِwell
Përktheu: Valdet Fetahu
 
Top